Πολιτική

03/10/2023 - 09:12

"Πλάσματα που σταβλίζονται" στο Δήμο Δυτικής Λέσβου! - Αιχμηρή απάντηση Αλατζά σε Βέρρο

Ανακοίνωση από την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΑΤΖΑΣ

Μετά τα Οθωμανικά κατάλοιπα για την Ανεμώτια, την Παρασκευή 29-9- 2023, έλαβε χώρα το debate μεταξύ των Υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Δυτικής Λέσβου. Έκαστοι παρέθεσαν τις πολιτικές τους εκτιμήσεις περί της διοίκησης της περιοχής, με τις εντάσεις φυσικά σε ορισμένα σημεία να κλιμακώνονται.

 Ως εδώ όλα καλά όπως θα μπορούσε να πει ο καθένας μας, αν και ακουστήκαν και κάποια ψέματα ή και ανακρίβειες από πλευράς του Δημάρχου, αλλά ούτως ή άλλως σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε απολογισμός έργου γίνεται την τρέχουσα στιγμή, μιας και την τελευταία τετραετία δεν έγινε, θα γίνει μία και καλή όμως από τους πολίτες την ερχόμενη Κυριακή στις 8 του Οκτώβρη.

Το πρόβλημα όμως έγκειται αλλού. Οι πολίτες του Ν. Λέσβου ή όπου αλλού εκπέμπει ο εν λόγο σταθμός, έγιναν μάρτυρες μίας παράλογης ρητορικής εκ μέρους του Δημάρχου , με τον ίδιο να αποκαλεί, επανειλημμένα μάλιστα, κάποιους εκ των συνυποψηφίων του, «Ομόσταυλους, που καθοδηγούνται από τον ίδιο Ποιμένα». Και εδώ διερωτόμαστε είναι αυτές εκφράσεις κατάλληλες για έναν δημοκρατικό διάλογο, τη στιγμή μάλιστα που ξέρετέ ότι ο σταθμός εκπέμπει και παρακολουθείστε; Είναι αυτό παράδειγμα ως προς τους πολίτες; Είναι αυτό δείγμα σεβασμού σε συνυποψηφίους και πολίτες;

Επιπροσθέτως όμως, ο κ. Βέρος δεν αρκέστηκε μόνο εκεί, μη παραλείποντας δε, να αναφέρει ολόκληρο απόφθεγμα αρχαΐστί, το οποίο κατά τα λεγόμενα του χρησιμοποίησε ο ποιμένας στην εναρκτήρια ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος ενός εκ των υποψηφίων.

Απορίας άξιων είναι το αν αυτή είναι η αντίληψη του κ. Βέρου για τον άνθρωπο γιατί αν κάτι τέτοιο ισχύει τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Είναι λοιπόν αυτό το ποιόν του κ. Βέρου, ο οποίος αποκαλεί ομόσταυλους τους συνυποψήφιους του; Ομόσταυλους! Δηλαδή πλάσματα που σταβλίζονται, δηλαδή τετράποδα όντα! Διότι οι άνθρωποι δεν σταβλίζονται κ. Βέρο, ούτε οι συνυποψήφιοι σας και πολλοί περισσότερο οι ψηφοφόροι.

 Τον δε Ποιμένα δεν είχατε το θάρρος ούτε να τον κατονομάσετε; Δεν θυμόσασταν το όνομα του; Περίεργο αφού θυμηθήκατε ολόκληρο απόφθεγμα από την ομιλία του και μάλιστα στα Αρχαία Ελληνικά!

 Μήπως και ο «περί ου ο λόγος», «Ποιμήν», πολιτικός εγνωσμένου Κύρους αισθανθεί θιγόμενος, όταν εμμέσως πλην σαφώς σε εκπομπή δημοσίου λόγου αναφέρεται ότι καθοδηγεί πλάσματα που σταβλίζονται; Μήπως και οι παριστάμενοι στη συγκέντρωση αισθανθούν υβριζόμενοι με ότι αυτό συνεπάγεται; Διότι εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίστηκαν ως πλάσματα που σταβλίζονται.

Εν τέλει μήπως ο Δήμαρχος, κ. Βέρος αισθάνεται ο ίδιος ως Ποιμένας στην παράταξη του που καθοδηγεί τα σταβλισμένα ζώα του και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια; Αν κάτι τέτοιο ισχύει εμείς φυσικά διαφωνούμε. Πόση Αλαζονεία πια;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΑΤΖΑΣ Υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Δυτικής Λέσβου

Επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»

Μοιράσου το άρθρο!