Πολιτική

09/05/2014 - 22:04

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του Άλλου Δρόμου

Με την παρουσία πλήθους κόσμου που έδωσε το μήνυμα της νίκης και της ανατροπής έγινε χτες το βράδυ το άνοιγμα του εκλογικού περιπτέρου του Άλλου Δρόμου που βρίσκεται στην πλατεία Σαπφούς.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Στράτος Γεωργούλας στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους παρευρισκομένους αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους τόνισε ότι «Οι δικές μας θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Δήμου δεν βγήκαν από περισπούδαστους τεχνοκράτες ή δεν είναι κούφιες εξαγγελίες πολιτευτών που την άλλη μέρα κιόλας θα τις ξεχάσουν.  Στη δημοτική Κίνηση «ο Άλλος Δρόμος» πάνω από 100 πολίτες δούλεψαν σε ανοιχτές επιτροπές για να εκπονήσουν ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης και παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου. Όμως δεν υπάρχουν καλά προγράμματα αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εφαρμογή τους. Και οι εγγυήσεις είναι οι άνθρωποι. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν έχουμε γραμμάτια που πρέπει να ξεπληρώσουμε. Εμάς δεν μας τραβάνε από τα μανίκια τα συμφέροντα.Ο λαός της Λέσβου δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανεχτεί για ακόμα 5 χρόνια το ίδιο φθαρμένο πολιτικό προσωπικό, που έλαμψε επί δεκαετίες με την αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, την αναποτελεσματικότητα, τη διαπλοκή, επιδιώκοντας τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων, περισσότερο δε σήμερα που εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου».

 

Σε άλλο σημείο του σύντομου χαιρετισμού του ο κ. Γεωργούλας επεσήμανε πως «Εμείς δεν δηλώνουμε ανεξάρτητοι. Είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από τις ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα του λεσβιακού λαού, γιατί ακριβώς αυτά ζούμε κι εμείς. Τόσα χρόνια είμαστε στους δρόμους και στα κινήματα, δίπλα στους ανθρώπους που πλήττονται περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας. Με αυτό το πολιτικό κεφάλαιο σήμερα αποφασίσαμε να πάρουμε μαζί με το λαό την κατάσταση στα χέρια μας, να αλλάξουμε το νησί και τις ζωές μας».

Τελειώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Γεωργούλας καταχειροκροτούμενος είπε « Εμείς δεν ερχόμαστε στο Δήμο για να βρούμε δουλειά αλλά για να δουλέψουμε προς όφελος όλων των δημοτών».

Μοιράσου το άρθρο!