Πολιτική

28/09/2023 - 12:25

Ποιους κατηγορεί για τακτικές «Μαυρογιαλούρου» ο Κώστας Μουτζούρης;

Ανακοίνωση του συνδυασμού ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναφορικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά  προ ημερών στην Λέσβο και σε συνδυασμό με τις  συνεχείς  επισκέψεις Κυβερνητικών στελεχών  που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα νησιά μας , απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα-διαπιστώσεις:

1. Ποιοι λόγοι επέβαλαν την επίσκεψη του Υφυπουργού στην Λέσβο όταν πριν λίγες εβδομάδες την είχε ξαναεπισκεφθεί με τον παραιτηθέντα Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη; Γιατί  επέλεξε τον χώρο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεινε για να συναντηθεί κάτω από  μυστικότητα  με φορείς (αλιείς. συλλόγους επαγγελματιών κλπ), ενώ σύμφωνα με την ατζέντα των συνομιλιών του υποσχέθηκε την επίλυση όλων των αιτημάτων με αντάλλαγμα την υποστήριξη Στεφανή;

2. Η προκλητική δήλωση του «....ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική(της Κυβέρνησης) σε ότι έχει να κάνει με την φύλαξη των συνόρων..» είναι η απάντηση- παραδοχή  προς τον Λεσβιακό λαό ότι το ύψιστης σπουδαιότητας θέμα για τα νησιά μας,  των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που το τελευταίο δίμηνο  ξεπέρασε   300%  σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο είναι για την Κυβέρνηση ένα απλό θέμα ρουτίνας το οποίο δεν απασχόλησε καθόλου την επίσκεψή του.

3. Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της  Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του κομματικού υποψηφίου:

“..Δυναμικά στο πλευρό του για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Όλοι μαζί λοιπόν στην πρώτη γραμμή για μία Νέα Δυναμική στο Βόρειο Αιγαίο….»

Άραγε ο Θεσμικός του ρόλος επιτρέπει την δημόσια τοποθέτηση υποστήριξης κομματικού υποψηφίου και μάλιστα μέσα από χώρο της Γ.Γ. Αιγαίου;

Όλοι γνωρίζουμε τον λόγο της επίσκεψης  του κ. Παππά  στην Λέσβο, τον  έχουν ήδη μεταφέρει αυτοί που συνάντησε.

Όμως, οι τακτικές «Μαυρογιαλούρου» ανήκουν στο παρελθόν διότι η  τήρηση της εκλογικής δεοντολογίας είναι κανόνας απαράβατος της Δημοκρατίας μας.

ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!