Πολιτική

27/04/2012 - 05:29

Πολιτικός Χάρτης, ένα εργαλείο πολιτικής αυτογνωσίας

yle="text-align:justify;">Το Lesvosnews σε συνεργασία με το Nooz.gr σας παρουσιάζει το "Πολιτικό Χάρτη"

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο σημαντικές Εθνικές εκλογές στη Μεταπολίτευση. Έχοντας αυτό ως βάση, το Nooz.gr  φιλοδοξεί να βοηθήσει τους αναγνώστες του, τον κάθε ενεργό πολίτη και συνειδητοποιημένο ψηφοφόρο, να προσδιοριστεί πολιτικά χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο πολιτικής αυτογνωσίας, τον Πολιτικό Χάρτη.

Ο Πολιτικός Χάρτης βοηθάει να ορίσει τη θέση του κάθε ψηφοφόρου στο πολιτικό φάσμα, στους άξονες των ατομικών και των οικονομικών ελευθεριών και να δει με ποιο πολιτικό κόμμα ταυτίζεται ή είναι πιο
κοντά ιδεολογικά.

Απαντώντας σε μία σειρά από 20 ερωτήσεις, εκ των οποίων οι πρώτες 10 αφορούν θέματα προσωπικής ελευθερίας, ενώ οι επόμενες 10 αφορούν ζητήματα οικονομικής ελευθερίας, μπορεί να προσδιοριστεί η ιδεολογική
τοποθέτηση του ατόμου στους δύο βασικούς αυτούς άξονες.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με σαφές κεντροαριστερό και αριστερό ιδεολογικό πρόσημο εμφανίζεται η πλειονότητα των χρηστών του nooz.gr, που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο για τον Πολιτικό χάρτη.

Η συμμετοχή ήταν ευρεία, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 9.000 αναγνώστες, αναζητώντας το στίγμα τους στον πολιτικο-ιδεολογικό χάρτη, που εντάσσεται στο εκλογικό αφιέρωμα του  Nooz.

Δείτε εδώ το Πολιτικό Χάρτη όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Πάρτε μέρος  στο "Πολιτικό Χάρτη"

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=74#

Μοιράσου το άρθρο!