Πολιτική

26/02/2021 - 19:13

Πως το 47 έγινε 9 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.... Κοινή ανακοίνωση δύο παρατάξεων

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι παρατάξεις Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά και Ο Άλλος Δρόμος για την σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου. Οι δύο παρατάξεις καταψήφισαν την εισήγηση που προέβλεπε την πρόσληψη μόλις 9 μονίμων υπαλλήλων για το 2021, την ώρα που μόλις το περασμένο Αύγουστο είχε αποφασιστεί η πρόσληψη 47 μονίμων υπαλλήλων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όχι στην διάλυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη των 47 στελεχών που είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 27 Αυγούστου 2020 

 

Σήμερα Παρασκευή 26/2, με την απαράδεκτη διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίαση, κλήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου να εγκρίνει -με εξίσου απαράδεκτη απόφαση και να νομιμοποιήσει πολιτικά- την ουσιαστική διάλυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα το Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει την πρόσληψη μόλις 9 μόνιμων υπαλλήλων για τις βαρύτατα υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις που είχε λάβει το Συμβούλιο με τις οποίες ενέκρινε την πρόσληψη 72 μονίμων υπαλλήλων για την διετία 2020 – 2021 και 47 μονίμων υπαλλήλων για το 2021. 

Οι δύο περιφερειακές παρατάξεις “Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά” και “Ο Άλλος δρόμος” σταθερά τάσσονται υπέρ της στελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό. Επίσης έχουν τονίσει πως η μόνιμη υποστελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών είναι πολιτική επιλογή των Ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγεί: α) Στην αύξηση των ελαστικών μορφών εργασία – εργασιακής ομηρίας μέσα από συμβάσεις δίμηνες, τετράμηνες και οκτάμηνες. β) Στην παραχώρηση μεγάλου τμήματος των λειτουργιών του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.

Οι παρατάξεις “Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά” και “Ο Άλλος Δρόμος” καταψήφισαν την εισήγηση δηλώνοντας πως: “οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για πρόσληψη μόλις 9 εργαζομένων καταστρατηγούν πλήρως τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2019 το Π.Σ. με απόφαση του είχε εγκρίνει την πρόσληψη 72 εργαζομένων για την διετία 2020 – 2021. Στις 27 Αυγούστου 2020 με άλλη απόφαση είχε εγκρίνει την πρόσληψη 47 εργαζομένων για το 2021 προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Οι παραπάνω αποφάσεις λήφθηκαν με βάση το πλαίσιο που καθόρισε η κυβέρνηση και δεν επρόκειτο απλά για αποφάσεις έκφρασης της πολιτικής βούλησης του Συμβουλίου. Κι η υλοποίηση τους θα κάλυπτε ένα μικρό μέρος των υπαρχουσών αναγκών. 

Τώρα καλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο να εγκρίνει την πρόσληψη μόλις 9 εργαζομένων για το 2021 και μάλιστα σε συνεδρίαση δια περιφοράς καθώς η κυβέρνηση βάζει στην Περιφέρεια ασφυκτικές προθεσμίες. Ουσιαστικά το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται με την απόφαση του να νομιμοποιήσει πολιτικά και να μονιμοποιήσει την ουσιαστική διάλυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού”.

Μοιράσου το άρθρο!