Πολιτική

10/09/2015 - 17:36

Το ΠΟΤΑΜΙ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης επισκέφτηκαν σήμερα οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού στη Λέσβο Άκης Βέρρος και Κώστας Φραγκόπουλος.

Στη διάρκεια της επίσκεψης τους είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Μουζάλα καθώς επίσης και με τους εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων του Νοσοκομείου.
 
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων οι δυο υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Nοσοκομείο μας, καθώς επίσης και να ακούσουν τους προβληματισμούς των εργαζομένων σε ότι αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα και την πίεση που δέχονται από την έλλειψη προσωπικού αλλά και για το γεγονός ότι εξαιτίας της μείωσης των πιστώσεων δυσκολεύονται να διεκπεραιώσουν τα καθήκοντα τους.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού δήλωσαν την ξεκάθαρη στήριξη τους και δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση της διοίκησης αλλά και των εργαζομένων για να διεκδικήσουν μαζί τα δίκαια αιτήματα τους. Δήλωσαν την στήριξη τους στο αίτημα για ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας και εκσυγχρονισμό της παλιάς, την ανάγκη για άμεση χρηματοδότηση για να καλυφτούν οι ανάγκες προς τους προμηθευτές ( 8 εκατ. ευρώ) και να καλυφτεί επιτέλους και το θέμα των υπερωριών των εργαζομένων και να ανοίξει η διαδικασία των μετατάξεων προς το νοσοκομείο ώστε να αντιμετωπιστούν με αυτό τον τρόπο οι ελλείψεις προσωπικού. Να σημειώσουμε επίσης εδώ ότι ο ΕΟΠYΥ οφείλει 30 εκατ ευρώ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία.  
Επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού δήλωσαν ότι βασική αρχή του προγράμματος του Ποταμιού στον τομέα της υγείας είναι να προωθήσει ένα σύστημα Υγείας που θα προσφέρει πραγματικά δωρεάν, καθολικά, υψηλού επιπέδου φροντίδες υγείας στους Έλληνες πολίτες με βάση την ανάλογη Συνταγματική επιταγή και ότι αυτό που υπόσχεται είναι ένα σύστημα Φροντίδας Υγείας για τους Έλληνες πολίτες που θα είναι η ομπρέλα και το καταφύγιο προστασίας που έχουν ανάγκη.
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Άκης Βέρρος και ο Κώστας Φραγκόπουλος έκαναν την παρακάτω δήλωση:
“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι εργαζόμενοι του είναι πολλά και δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε . Το Ποτάμι έχει καθαρές θέσεις στον τομέα της υγείας και θα προσπαθήσουμε για να έχουμε ένα σύστημα υγείας  προσβάσιμο  από όλους: Να μην αποκλείεται κανένας στην λήψη υπηρεσιών υγείας ανεξάρτητα από το επίπεδο της οικονομικής του κατάστασης.
Να είναι διαφανής  κάθε απόφαση για ρύθμιση των κανόνων παροχής φροντίδας υγείας να λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με την κοινωνία και να γίνεται δημόσια γνωστή.
Να είναι αποτελεσματικό σε σχέση με τους διατιθέμενους πόρους και κάθε απόφαση για δαπάνη πόρων πρέπει να επηρεάζει θετικά αντίστοιχα μετρήσιμα αποτελέσματα.
Στόχος του συστήματος Φροντίδας Υγείας πρέπει να είναι η προάσπιση και προαγωγή της Ευημερίας των πολιτών και των κατοίκων της χώρας, με τρόπο που οι δαπανώμενοι πόροι να αποδίδουν θετικά.
Σκοπός του συστήματος είναι να είναι χρήσιμο στην προσπάθεια διατήρησης και αποκατάστασης της υγείας κάθε ατόμου που αναζητά τις υπηρεσίες του.”

Μοιράσου το άρθρο!