Πολιτική

11/09/2015 - 21:14

Το Ποτάμι σήμερα πήγε στα σχολεία της Λέσβου

yle="text-align: justify;">Σήμερα πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς οι υποψήφιοι βουλευτές του Ποταμιού βρέθηκαν σε σχολειά του νησιού μας.

Ο Άκης Βέρρος με τον Παναγιώτη Πάτση επισκέφτηκαν εκπαιδευτήρια στη περιοχή της Καλλονής, ενώ ο Κώστας Φραγκόπουλος βρέθηκε στο 5ο δημοτικό σχολείο στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης.
 
Εκεί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα με τα οποία ξεκινά η νέα σχολική περίοδο.
 
Για το Ποτάμι η παιδεία είναι βασική προτεραιότητα και παρά την κρίση, θα πρέπει να γίνει κυρίαρχο θέμα στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
 
Το Ποτάμι στα θέματα της παιδείας έχει καθαρές και σύγχρονες θέσεις όπως ακριβώς απαιτούν οι ανάγκες της εποχής.
 
Στις θέσεις του Ποταμιού μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
·Να ορίζεται υφυπουργός Παιδείας επί θητεία.
 
·Να ενισχυθεί ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να στελεχωθεί αξιοκρατικά, και όχι κομματικά, και να έχει αποφασιστικό λόγο στη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών.
 
·Απεγκλωβισμός των διαδικασιών ανέλιξης και αξιολόγησης εκπαιδευτικού προσωπικού και επιλογής διοικητικών στελεχών και αξιολογητών από κομματικούς μηχανισμούς. 
 
·Αποδέσμευση του Λυκείου από το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου και αντικατάσταση των πανελλαδικών εξετάσεων με τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων με βάση τα διεθνή πρότυπα. 
 
·Αναβάθμιση της τεχνολογικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών στα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) και σύνδεση του απολυτηρίου τους με αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!