Πολιτική

21/10/2010 - 08:05

Προεκλογικό "δωράκι" Σηφουνάκη στις μονάδες αφαλάτωσης...

Επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου βαφτίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  την κατάργηση της οικοδομικής άδειας, αλλά και την κατηγοριοποίηση των εν λόγω εγκαταστάσεων ανάλογα την όχληση (μέση, χαμηλή) πρόκριμα για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον (υποχρέωση εκπόνησης Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή όχι) μέσω νομοθετικής ρύθμισης, η οποία δόθηκε χθες για διαβούλευση έως τις 27 Οκτωβρίου. Έτσι δεν θα χρειάζεται οικοδομική άδεια για την εγκατάσταση και λειτουργία, αλλά έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας και καταργούνται οι διατάξεις της ΚΥΑ του 2003 περί αντιστοίχησης βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων με βαθμό όχλησης.

Ως προϋπόθεση τίθεται η ημερήσια παραγωγή τους να μην υπερβαίνει τα 500 κυβικά μέτρα για όλους τους μήνες του έτους, εκτός από τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο που μπορεί να φτάνει έως τα 700 κ.μ., και να εξυπηρετούν αποκλειστικά τις υδρευτικές ανάγκες των οικείων ΟΤΑ.

Για τις νέες μονάδες, την επέκταση και αναβάθμιση υφιστάμενων θα απαιτείται μόνο γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ, ενώ με νέα ΚΥΑ θα καθοριστεί η αντιστοίχιση των έργων με τους βαθμούς όχλησης. Ως γνωστόν, ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Σηφουνάκης είναι βουλευτής Λέσβου.

 

εφημερίδα ΑΥΓΗ

Μοιράσου το άρθρο!