Πολιτική

06/03/2023 - 12:53

Προχωρά η πολεοδόμηση Βαρειάς, Ακρωτηρίου, Βίγλας, Ταξιαρχών - Τι αναφέρει ο Χ. Αθανασίου

ΔΕΗ

Η πολεοδόμηση των περιοχών Βαρειάς, Ακρωτηρίου, Βίγλας και Ταξιάρχες του Δήμου Μυτιλήνης, διαμορφώνει νέους κανόνες με στόχο την δυνατότητα αξιοποίησης των περιουσιών των κατοίκων  και την εν γένει ανάπτυξη της περιοχής.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα εισηγήθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Ταγαράς. Στη συνέχεια, μετά  την επεξεργασία του από το Συμβούλιο της Επικρατείας, απεστάλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας για υπογραφή.

Ήδη, εντός 2-3 ημερών, θα έχουμε το σχετικό ΦΕΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Δόμησης κ. Γιάννη Βατό, ο οποίος ξεκίνησε το 1997 το όλο εγχείρημα, και τον Υφυπουργό κ. Ταγαρά, γιατί «αγκάλιασε και έτρεξε» την όλη προσπάθειά μας.

Έπεται άμεσα η πολεοδόμηση των Χαλίκων και εντός 1-2 μηνών ξεκινάει η μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση που έγινε στον τόπο μας, δηλαδή τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ) των δήμων του νομού μας.

Παράλληλα, με ξεχωριστό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ξεκινάει ο χαρακτηρισμός των εκτός σχεδίου δρόμων του Δήμου Μυτιλήνης, που τηρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

Αυτά είναι τα βασικά αναπτυξιακά εργαλεία (οι κανόνες που πρέπει να υπάρχουν για κάθε ιδιοκτησία) για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Ήδη, ένα-ένα τα αναπτυξιακά έργα του τόπου μας, με προγραμματισμό, στόχευση και επιμονή, υλοποιούνται.

Τα νησιά μας διεκδικούν και επιτυγχάνουν.

Μοιράσου το άρθρο!