Πολιτική

14/07/2011 - 15:07

Προμήθεια εξοπλισμού για τις Ακαδημαϊκές Μονάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιου Γιακαλή εντάχθηκε η πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού για τις Ακαδημαϊκές Μονάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Λέσβο, Χίο και Σάμο» συνολικού προϋπολογισμού 3.115.000 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου».

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης προς ένταξη των πράξεων:

Για τη Λέσβο

  • «Προμήθεια Ειδικού Εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό πολιτιστικών χώρων», συνολικού προϋπολογισμού 259.173 ευρώ.
  • «Επισκευές, εγκατάσταση θέρμανσης και κατάλληλου τεχνητού φωτισμού στο Μουσείο Θεοφίλου», συνολικού προϋπολογισμού 171.632 ευρώ με τελικό δικαιούχο και στα δύο έργα το Δήμο Λέσβου.

 

Για τη Λήμνο

  • «Βελτίωση-Ανακαίνιση Κινηματοθεάτρου Μαρούλα στη Μύρινα Λήμνου», συνολικού προϋπολογισμού 946.600 ευρώ, με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λήμνου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής μετά από αυτήν την εξέλιξη δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ανακοινώνουμε την ένταξη της προμήθειας σύγχρονου, νέου εξοπλισμού για τις ακαδημαϊκές Μονάδες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο ΕΣΠΑ, που θα αναβαθμίσει το σύνολο της ερευνητικής και εκπαιδευτικής υποδομής του Ιδρύματος, καλύπτοντας παράλληλα τις πάγιες και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των τμημάτων του. Παράλληλα προχωρούμε στην ένταξη πράξεων προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε υφιστάμενους πολιτιστικούς χώρους της Λήμνου και της Λέσβου.».

Μοιράσου το άρθρο!