Πολιτική

03/11/2022 - 08:47

"Προώθηση επικίνδυνου χαφιεδισμού"

Την αντίθεση του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακού δικαίου και την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2019/1937 για τους πληροφοριοδότες εξέφρασε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σημείωσε πως το Ενωσιακό δίκαιο που επιχειρείται να προστατευθεί με το παρόν νομοσχέδιο, είναι ένα βαθιά άδικο και αντιδραστικό δίκαιο. Οι κανόνες του, όπως αυτοί που προστατεύουν τις περίφημες ελευθερίες κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών και το δίκαιο του ανταγωνισμού, θεσπίστηκαν και λειτουργούν υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των εργαζομένων και των μικρών αυτοαπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου.

Η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε πως με την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας δημιουργείται ένα θεσμικό πλαίσιο κι ένας πολύμορφος μηχανισμός που θα προστατεύει και θα ενθαρρύνει αυτούς που καταδεικνύουν τις παραβιάσεις του Ενωσιακού δικαίου.  

«Πρόκειται για την προώθηση του επικίνδυνου χαφιεδισμού, για τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε πως η οδηγία δίνει τη δυνατότητα να γίνονται καταγγελίες - ακόμα και ανώνυμα - γεγονός που εγείρει αρκετά ερωτηματικά για ενδεχόμενα ύποπτα κίνητρα, στο πλαίσιο του αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων.

Μάλιστα, συμπλήρωσε, η οδηγία αναφέρεται σε μεγάλη γκάμα υποθέσεων, όπως για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της γνωστής έννοιας - λάστιχο, που στρέφεται κατά των λαϊκών ελευθεριών.

Μοιράσου το άρθρο!