Πολιτική

01/10/2013 - 06:58

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την πολιτική δολοφονία του Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από μέλος της «Χρυσής Αυγής» και εκφράζει τα συλλυπητήρια του Σώματος προς την οικογένεια του δολοφονηθέντος.

Είχε προηγηθεί η μαφιόζικη επίθεση ενάντια σε εργαζομένους και στελέχη του Κ.Κ.Ε. και της Κ.Ν.Ε. στο Πέραμα, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία και από τύχη δεν θρηνήσαμε και εκεί νεκρό ή νεκρούς.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» που αναπτύχθηκε και απειλεί τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν έπεσε από τον ουρανό.

Ο σπόρος υπήρχε. Θέριεψε όμως εξ΄ αιτίας των πολιτικών που επιβλήθηκαν στο λαό μας με τα απανωτά μνημόνια, που είχαν σαν αποτέλεσμα την τεράστια ανεργία και τη φτώχεια ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων, τη συσσώρευση οργής που έφεραν αυτές οι πολιτικές.

Οι φασιστικές πρακτικές, η εκδήλωση ναζιστικού μίσους απέναντι στους μετανάστες, ο ευτελισμός του κοινοβουλίου, αναπτύχθηκαν γιατί υπήρξε ανοχή από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών σε όλα αυτά τα φαινόμενα. Το «αυγό του φιδιού» έσπασε. Το φίδι βγήκε και απειλεί τη Δημοκρατία. Είναι καιρός όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρώτη η Κυβέρνηση και οι συντεταγμένοι θεσμοί της πολιτείας.

Ο λαός, η νεολαία, τα μαζικά κινήματα, η Αυτοδιοίκηση έχουμε την ύψιστη υποχρέωση να πούμε όχι στο φασισμό και στο ναζισμό.     

Η Κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, η Αστυνομία πρέπει να αλλάξουν στάση απέναντι στη ναζιστική-εγκληματική οργάνωση. Καμία πλέον ανοχή. Ας σταματήσουμε να εξισώνουμε δολοφονικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, με πράξεις υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και του επιπέδου διαβίωσης του λαού μας. Το αίτημα ενός νέου ανθρώπου που δολοφονήθηκε ζητά δικαίωση.

Μοιράσου το άρθρο!