Πολιτική

03/01/2024 - 11:23

To πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης - Ποιοι εκλέχτηκαν στο Προεδρείο και στην Δημοτική Επιτροπή

Εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Μυτιλήνης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης, η οποία συγκλίθηκε σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Κατά τη συνεδρίαση εκλέχθηκε ομόφωνα κατ’ αρχήν το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, και ειδικότερα:

Πρόεδρος: Προβέτζας Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος: Αλεξανδρή Δήμητρα

Γραμματέας: Αυγουστίδης Παναγιώτης

Σε συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Μυτιλήνης. Από την συμπολίτευση εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλεξίου Γεώργιος, Γιακουμής Σωκράτης, Καρέκος Παναγιώτης, Τσιβγούλης Χρήστος και Χιωτέλλη Εριφύλη με αναπληρωματικά μέλη τον Γιαννάκα Νικόλαο, τον Δαγιέλλη Χρήστο, τον Μαρινάτο Σωτήριο, τον Κοτσώνη Ελευθέριο και τον Βάλεση Παναγιώτη.

Από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατσαβέλλης Παναγιώτης, Κουνέλλης Παναγιώτης και Φραγκόπουλος Κωνσταντίνος με αναπληρωματικά μέλη τους Δημοτικούς Συμβούλους Τσακίρη Παναγιώτη, Μανούσο Παρασκευά, Βαρβαγιάννη Δημήτριο, Τσιριγώτη Νίκη και Αυγουστίδη Παναγιώτη.

Στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καρασάββας.

Η θητεία του Προεδρείου και της Δημοτικής επιτροπής έχει διάρκεια 30 μήνες και ειδικότερα από τις 2 Ιανουαρίου 2024 έως και τις 30 Ιουνίου 2026.

Μοιράσου το άρθρο!