Πολιτική

13/09/2021 - 11:44

Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές - Στη Μόρια ο Δήμαρχος Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Μόριας, Γιάννη Μαστρογιάννη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε στην τελετή Αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Μόριας.

Το σχολείο, χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου Μυτιλήνης και της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών, αναβαθμίστηκε ενεργειακά και παραδόθηκε έγκαιρα, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε ένα σχολείο με άρτια υλικοτεχνική υποδομή που εξυπηρετεί την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Παράλληλα, παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο με νέο τάπητα το γήπεδο μπάσκετ του σχολείου.

Ο Δήμαρχος, αφού συνομίλησε με γονείς και εκπαιδευτικούς και ευχήθηκε στους μαθητές Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Πρόοδο, στάθηκε στη σημασία τήρησης των μέτρων υγιεινής, για την προστασία όλων από τον COVID-19, ενώ όπως τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας υποδεχόμαστε σε ένα πλήρως ανακαινισμένο σχολείο που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Να είστε βέβαιοι ότι ο Δήμος και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κοντά σας σε ό,τι χρειάζεται η Κοινότητα».

φ

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας του Δήμου Μυτιλήνης

 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, παραβρέθηκε στους αγιασμούς που τελέστηκαν στο 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, στο Πειραματικό Λύκειο και στο 2ο Λύκειο Μυτιλήνης, δίνοντας τις ευχές του για την έναρξη των σχολείων. 

«Η σχολική χρονιά που ξεκινάει να είναι δημιουργική και ξεχωριστή, με υγεία για όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους. Η Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Μυτιλήνης», τόνισε ο κ. Κατσαβέλλης. 

--

dd
Αγιασμός στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, Θεσσαλονίκη, 13 Σεπτεμβρίου 2021.
Credit: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μήνυμα Ν. Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά: «Προτεραιότητα είναι τα μαθήματα φέτος να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας»

«Προτεραιότητα του υπουργείου είναι τα μαθήματα φέτος να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας», αναφέρει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινό μήνυμά της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη νέα σχολική χρονιά, η οποία ξεκινάει σήμερα.

«Σύμμαχός μας, η πιστή τήρηση των μέτρων από όλους και μεγάλο "όπλο", το εμβόλιο», τονίζει η κ. Κεραμέως.

Όπως προσθέτει, από σήμερα «αλλάζουν πολλά και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης», όπως νηπιαγωγείο από τα τέσσερα χρόνια, αγγλικά στο νηπιαγωγείο, Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο. Η υπουργός Παιδείας επισημαίνει πως προχώρησαν σχεδόν 12.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ «ενισχύθηκε ο ρόλος του εκπαιδευτικού και η σχολική μονάδα αποκτά περισσότερη αυτονομία».

«Η παιδεία αναβαθμίζεται και τα παιδιά αποκτούν καλύτερες προοπτικές ζωής», καταλήγει η κ. Κεραμέως και εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους.

Μοιράσου το άρθρο!