Πολιτική

29/05/2019 - 08:31

Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι Σπιλάνη και Χιωτέλλη. Αποκαλυπτικός πίνακας για το Δήμο Μυτιλήννης

Οι ευθύνες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το ναυάγιο στις εκλογές σε Δήμο και Περιφέρεια είναι τεράστιες. Αυτό βέβαια είναι δικό τους θέμα. Έχουν επιλέξει να μην βλέπουν τα προβλήματα, να μην επιθυμούν διεύρυνση και το "καθεστωτικό" "μόνιμο 3%" του ΣΥΡΙΖΑ της Λέσβου να καταστρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στράτος Σαλαβός παρουσιάζει τον πρώτο πίνακα που δείχνει τη μεγάλη αναντιστοιχία των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γράφει ο Στράτος Σαλαβός:

Ο παρακάτω Πίνακας δείχνει αυτό που είχε γίνει αντιληπτό από το 2014. Τη μεγάλη αναντιστοιχία των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές με τους υποψηφίους του στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή ο Στρατής Γεωργούλας και η Αγλαΐα Κυρίτση (Δήμο Λέσβου και Περιφέρεια Β. Αιγαίου αντίστοιχα) είχαν μια μεγάλη αναντιστοιχία με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που τότε βρισκόταν στα πάνω του. Μια αντιστοιχία που κυμαινόταν από 10-12 μονάδες ανά δημοτική ενότητα.

Η επισήμανση αυτή πέρασε το 2014 χωρίς να δοθεί η ανάλογη σημασία λόγω του τότε θριάμβου του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τώρα κανείς έβαζε την ίδια εξίσωση με την όποια φθορά του κυβερνώντος κόμματος, θα μπορούσε να προβλέψει το ποσοστό των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μπορούσε επίσης να προδιαγράψει και άλλες τάσεις του εκλογικού σώματος όπως την αντίστροφη αναντιστοιχία των πράσινων αυτοδιοικητικών οι οποίοι έπαιρναν και παίρνουν κατά πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ. ΄Η και άλλους Πίνακες που αφορούν μπλε, κόκκινους και λοιπούς υποψηφίους. Σε πρώτη φάση αξίζει να παρατηρήσουμε αυτόν τον Πίνακα όπου καταγράφονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2015, οι Ευρωεκλογές 2019 και τα ποσοστά των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Μυτιλήνης. 

πινακασ

Μοιράσου το άρθρο!