Πολιτική

19/11/2012 - 12:50

Ψήφισμα συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΑ για συλληφθέντες Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΑ για συλληφθέντες Θεσσαλονίκης

ign="center">ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ -

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανήμερα του εορτασμού της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήρθαν οι συλλήψεις συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη να αποδείξουν περίτρανα ότι οι αγώνες για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ βρίσκονται στο στόχαστρο της τρικομματικής κυβέρνησης της υποτέλειας.

Η σύλληψη του συναγωνιστή, συμπατριώτη μας, συνδικαλιστή δασκάλου Θανάση Αγαπητού μέσα στο χώρο του σχολείου, καθώς και οι συλλήψεις 2 ακόμα συνδικαλιστών από τους ΟΤΑ (Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά), που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλειά με τη συμμετοχή τους στις 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στις κινητοποιήσεις των απολυόμενων από τους ΟΤΑ, δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία ότι ο μοναδικός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου είναι η βία, η τρομοκρατία και η καταστολή.

Η Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λέσβου, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου, καταγγέλλει τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη των συνδικαλιστών από τη Θεσσαλονίκη για τη συμμετοχή τους σε διαδήλωση εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας, που θα προσθέσουν άλλους περίπου 2.500 εργαζόμενους στο μακρύ κατάλογο των ανέργων. Ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη εις βάρος των συλληφθέντων.

Η τακτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δεν αναστέλλει την αντίσταση του λαού, που με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα κλιμακώσει την πάλη του ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, ενάντια σε κάθε αντεργατικό μέτρο.

Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη στους τρεις συνδικαλιστές.

Μοιράσου το άρθρο!