Πολιτική

25/09/2013 - 17:25

Πυρ και μανία ο Δήμαρχος Λέσβου με τον κ. Πατερέλλη...

yle="text-align: justify;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευρισκόμενος στην Αθήνα προς επίλυση σημαντικών υποθέσεων του Δήμου μας, πληροφορήθηκα, εντελώς τυχαία, ότι στο Ηράκλειο της Κρήτης, χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α., δηλαδή της 4ης Ευρωπαϊκής Χρηματοδότησης προς την Χώρα μας, των Περιφέρειών Κρήτης και Βορείου & Νοτίου Αιγαίου. Όμως, εγώ ως Δήμαρχος του μεγαλύτερου νησιού Δήμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και από άποψη έκτασης του μεγαλύτερου Δήμου της Ελληνικής Επικράτειας, ποτέ δεν κλήθηκα να παραστώ. Απεναντίας, «εκπροσώπησε» το Δήμο Λέσβου ο κ. Παντελής Πατερέλλης, αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο οποίος διορίστηκε με απόφαση της Π.Ε.Δ. από την «παρδαλή» πλειοψηφία, που, ως γνωστό, ελέγχει το Διοικητικό Συμβούλιο της, η οποία και με απέκλεισε, για μικροπολιτικούς και προσωπικούς λόγους των μελών της, ως γνωστόν.

Όμως, ο Δήμαρχος Λέσβου και οι υπηρεσίες του Δήμου μας, υπογράφουν όλα τα έγγραφα των διαφόρων έργων, εντάσσουν στα προγράμματα τα έργα αυτά, παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσής τους και λογοδοτούν ελεγχόμενοι από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και τα λοιπά όργανα του Κράτους, της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναλαμβάνοντας και υποχρεώσεις στο όνομα του Δήμου, όντας υπεύθυνοι και υπόλογοι και προς τις προαναφερόμενες Αρχές αλλά και στους συμπολίτες μας!

Όσον αφορά λοιπόν τον κ. Πατερέλλη και τους συν αυτώ, για μια ακόμη φορά, δηλώνω ότι ως Δήμαρχος και ως Δημοτική Αρχή δεν τους αναγνωρίζω ως εκπροσώπους του Δήμου Λέσβου,για τους προαναφερόμενους λόγους αλλά και επειδή πραξικοπηματικά κατήργησαν την αρχή της πλειοψηφίας και αυτοπροσδιορίστηκαν ως εκπρόσωποι του Δήμου μας, ενώ ο λαός τους έστειλε στη μειοψηφία! Επομένως, ο,τι ελέχθη από αυτόν εκεί αφορά μόνο τον εαυτό του, καθώς τις επίσημες θέσεις του Δήμου τις εκφράζει ο Δήμαρχος, ως αρχηγός της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος, επαναλαμβάνω, ποσώς δεν εκλήθη. Και είναι ντροπή και παραλογισμός και πλήγμα κατά του αυτοδιοικητικού θεσμού, να εκφράζει η ελάσσων μειοψηφία, δηλαδή ο κ. Πατερέλλης, αρχηγός της τρίτης μειοψηφούσης παρατάξεως στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις θέσεις της πλειοψηφίας, κατά το δοκούν βεβαίως, στο ως άνω σημαντικότατο θεσμικό όργανο, χωρίς μάλιστα να έχει αναλάβει καμία θεσμική ευθύνη και δικαίωμα. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι στην εν λόγω συνεδρίαση, την Π.Ε.Δ. Κρήτης εκπροσώπησαν οι Δήμαρχοι, Γιάννης Κουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου, Μανώλης Σκουλάκης, Δήμαρχος Χανίων, Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου, ενώ την Π.Ε.Δ. Δωδεκανήσου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Ρόδου, Στάθης Κουσουρνάς.

Πίστευα ότι μετά τη συνεδρίαση της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ίδιου ως άνω οργάνου που έγινε στη Ρόδο, αρχές του χρόνου, οπότε και τότε ΔΕΝ κλήθηκα να παραστώ, ενώ εκλήθη και πάλι τότε ο κ. Πατερέλλης, αλλά παρέστην ωστόσο ατύπως και μίλησα υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του Δήμου Λέσβου, θα διορθωνόταν η παράλειψη της εκπροσωπήσεως από το Δήμαρχο, γεγονός το οποίο, δυστυχώς δεν επεσυνέβη. Επομένως, επιφυλάσσομαι όλων των νομίμων δικαιωμάτων του Δήμου, προς πάσαν αρχήν και εξουσίαν».       

Μοιράσου το άρθρο!