Πολιτική

23/12/2014 - 19:56

Σ. Γαληνός προς Μ. Βαρβιτσιώτη: άδικη η περικοπή του λιμενικού Ταμείου Λέσβου

r />Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας, με θέμα την περικοπή του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.

Προϋπολογισμός Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Οικονομικού έτους 2015

    κ. Υπουργέ,
    Θεωρούμε κατάφορα άδικη την περικοπή του προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και ταυτιζόμαστε απόλυτα με την άποψη που εκφράζει ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου, κ. Ζαμτράκης Σωτήριος στην υπ. αρ. Πρωτ. 4530 επιστολή του προς εσάς.
    Σας έχω γνωστοποιήσει ήδη, με προηγούμενη επιστολή μου, το αίτημά μου για την παραχώρηση του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου στον Δήμο Λέσβου. Παρόλα αυτά όμως, όχι μόνο δεν επιτρέπετε την παραχώρησή του αλλά παράλληλα μειώνετε τον προϋπολογισμό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σημερινή του ηγεσία να μη μπορεί να συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια.
    Θέλω να σας επαναλάβω πως η απόφασή σας είναι κατάφορα άδικη. Το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου πρέπει να λειτουργήσει και να συνεχίσει να μελετά και να σχεδιάζει έργα για την ακριτική Λέσβο. Έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και επιτρέπουν στους κατοίκους να παραμείνουν στο τόπο τους και όχι να φεύγουν με αποτέλεσμα να ερημώνουν τα νησιά μας.
    Ζητώ λοιπόν να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να μειώσετε το ύψος των ζητούμενων περικοπών στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, ώστε να παραμείνει λειτουργικό και ενεργό.

Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Λέσβου
Σπύρος Γαληνός

Μοιράσου το άρθρο!