Πολιτική

29/03/2012 - 13:55

Σ. Γαληνός: θα υπέβαλα με οργή παραίτηση από τη Ν.Δ. για το "Καλλικράτη 2"

yle="text-align:justify;" align="right">Μου προκαλεί βαθιά θλίψη το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και με το οποίο επέρχονται αλλαγές στον «Καλλικράτη» δεν υπάρχει καμία αναφορά για την Λέσβο.

Η θλίψη αυτή γίνεται ακόμα βαθύτερη, όταν αναλογίζομαι την δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για άμεση αλλαγή του χωροταξικού του Σχεδίου «Καλλικράτης», δέσμευση στην οποία υπήρξα αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς. Το συμπέρασμα το οποίο λογικά προκύπτει είναι, ότι η μετάλλαξη του κόμματος σε μνημονιακό και η συνταύτισή του με τον άλλο κυβερνητικό του εταίρο, ακύρωσε κάθε προηγούμενη δέσμευση.

Θα υπέβαλλα με οργή την παραίτηση μου από την Ν.Δ., εάν δεν είχα ήδη διαγραφεί.

Επίσης ένα μήνυμα προς τους φίλους υποψηφίους των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης: η σιωπή είναι συνενοχή, όποιος δεν αντιδράσει αποφασιστικά, στην ουσία, υποστηρίζει τον εκτρωματικό Καλλικράτη.

Η μόνη αξιοπρεπής αντίδραση για την Νέα Δημοκρατία θα είναι ο πρόεδρός της να τηρήσει τον λόγο του και είτε να επιβάλλει, στο σχέδιο νόμου, διάταξη με την οποία να συμπεριλαμβάνει την αλλαγή στο χωροταξικό του «Καλλικράτη στη Λέσβο είτε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Μοιράσου το άρθρο!