Πολιτική

17/05/2019 - 07:50

Σ. Γεωργούλας: Η fraport έχει πάρει 60 πυροσβέστες χωρίς να καλυφθούν αυτές οι θέσεις.

Επίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο της περιφερειακής κίνησης «Ο άλλος δρόμος» με επικεφαλής τον Στράτο Γεωργούλα στον πυροσβεστικό σταθμό Μυτιλήνης, έπειτα από πρόσκληση των εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα στις προσπάθειες του να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες προστασίας για τους κατοίκους του νησιού.

Βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό σώμα έχει να κάνει με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο σώμα. Μόλις 80 περίπου μόνιμοι εργαζόμενοι υπάγονται στο πυροσβεστικό σταθμό Μυτιλήνης για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του νησιού, ενώ η Fraport έχει πάρει 60 εργαζομένους σε Σάμο και Μυτιλήνη συνολικά, χωρίς αυτές οι θέσεις να έχουν καλυφθεί μέχρι και σήμερα. Υπάρχει επομένως, ανάγκη προκήρυξης σταθερών θέσεων εργασίας για τα νησιά του Βορ. Αιγαίου, για εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να μείνουν και να δουλέψουν στα νησιά μας, ώστε να υπερνικηθούν τα εμπόδια της πολιτικής προστασίας που δημιουργούνται λόγω νησιωτικότητας και λόγω επιβάρυνσης των επιχειρήσεων του σώματος με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα. 

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και μπορεί να καλυφθεί από τα κονδύλια της περιφέρειας αφορά την ανανέωση του προστατευτικού εξοπλισμού των πυροσβεστών που έχει να ανανεωθεί από το 2007! Είναι ζήτημα πολύ σοβαρό, καθώς αφορά την προστασία των εργαζομένων, καθώς και την ίδια την επιτυχία των επιχειρήσεων.
 

Μπορεί επομένως, η προεκλογική περίοδος να προσφέρεται  για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, παρόλα αυτά η πολιτική προστασία και η πυρασφάλεια είναι ζητήματα που δε χωράνε μεγάλες υποσχέσεις και λόγια. Για το λόγο αυτό, επισημαίνουμε ότι άμεση προτεραιότητα, ακόμα και καθυστερημένα, είναι να αποκτήσει το νησί της Λέσβου μόνιμο ελικόπτερο για πυρόσβεση, χωρίς να βρίσκεται η πυρασφάλεια του νησιού, κάθε καλοκαίρι στο έλεος, εν αναμονή υλοποίησης διαφανούς διαγωνισμού.

Μοιράσου το άρθρο!