Πολιτική

31/01/2014 - 13:17

Σ. Γεωργούλας στο Πλωμάρι : «Για μας η αποκέντρωση θα είναι θεμελιώδες στοιχείο στη λειτουργία μας»

Σ

ε ανοιχτή συνέλευση στο Πλωμάρι μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λέσβου «Ο ‘Άλλος Δρόμος» πανεπιστημιακός Στράτος Γεωργούλας, με μεγάλη συμμετοχή Πλωμαριτών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε η πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου κ. Μυρσίνη Ψώμου.

Ο κ. Γεωργούλας, στη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα προβλήματα  των υποδομών περιβάλλοντος της περιοχής (ύδρευση – αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός, διαχείριση απορριμμάτων, καθαριότητα ακτών), στα προβλήματα πυροπροστασίας και άρδευσης  - ύδρευσης (Φράγμα Σεδούντα), στις υποδομές υγείας που χάνονται στις υπηρεσίες του Πλωμαρίου που κλείνουν.

«Προτεραιότητά μας θα είναι», είπε ο κ. Γεωργούλας, «η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών και η αγροτική οδοποιία της περιοχής». «Την ίδια στιγμή τα τοπικά συμβούλια θα είναι φορείς παραγωγής έργου για την περιοχή σε συνεργασία με τον τοπικό αντιδήμαρχο, ενώ θα υπάρχει ενεργοποίηση του πλούσιου ανθρώπινου τοπικού δυναμικού, των συλλόγων και των φορέων του».

Μετά την τοποθέτηση του κ.Γεωργούλα, πήραν το λόγο πολλοί κάτοικοι, που αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, προβλήματα που γιγαντώθηκαν εξαιτίας των πολιτικών του μνημονίου, αλλά και της εγκατάλειψης του Πλωμαρίου και των γύρω χωριών, απ’ την αδυναμία της δημοτικής αρχής και τις προσταγές του «Καλλικράτη»

Ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε, δείχνει πως οι κάτοικοι στα κεφαλοχώρια της Λέσβου ανησυχούν για την πορεία του τόπου τους και οι εκλογές του Μαΐου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν την τύχη στα χέρια τους με την εκλογή του «Άλλου δρόμου» στη δημοτική αρχή.

Μοιράσου το άρθρο!