Πολιτική

01/04/2014 - 14:13

Σ. Γεωργούλας : «Θα στηριχθούμε στους εργαζόμενους για να ξανακάνουμε την πόλη και τα χωριά μας καθαρά»

Σ

το χώρο του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων Μυτιλήνης (ΣΜΑ), στη «Λεμονού» κοντά στους εργαζόμενους στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λέσβου, βρέθηκε χθες Δευτέρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου εργατοϋπαλλήλων ΟΤΑ κ. Θεόφιλος Κωστής, ο οποίος και τον συνόδευσε κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ. Στη συνάντηση του με τους εργαζόμενους στη καθαριότητα από την Ανατολική Λέσβο, ο Στράτος Γεωργούλας ενημερώθηκε για την κατάσταση που υπάρχει στον τομέα, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και για τις ανησυχίες τους, με δεδομένη την βούληση της κυβέρνησης και των μνημονιακών Δημάρχων να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας.

Μετά από τη συνάντηση ο Στράτος Γεωγούλας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι για μας μια απ’ τις πρώτες προτεραιότητες. Και αυτό πρέπει να γίνει με την πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού, του εξοπλισμού και των διαθέσιμων πόρων με πλήρη δημόσιο χαρακτήρα και χωρίς καμία αύξηση των δημοτικών τελών. Δηλαδή σε μια κατεύθυνση ακριβώς αντίθετη από τη σημερινή, που απαξιώνει εργαζόμενους και υπηρεσία, αφήνει τη πόλη και τα χωριά γεμάτα σκουπίδια και στρώνει το δρόμο στους ιδιώτες και σε ακόμα πιο μεγάλες αυξήσεις δημοτικών τελών. Σ’ αυτή την κατεύθυνση :

α) Αξιοποιούμε όλο το υπάρχον μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό, παρέχοντας του τις δυνατότητες που σήμερα δεν έχει, για να κάνει σωστά και με ασφάλεια τη δουλειά του (γιατρό εργασίας, ατομικά είδη προστασίας, τεχνικό ασφαλείας κλπ)

β) Προχωράμε σε σχεδιασμό πενταετίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα ακόμα και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο), πλήρη αξιοποίηση του υφιστάμενου στόλου των απορριμματοφόρων και των κάδων, ανανέωση του εξοπλισμού με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, έγκαιρο σχεδιασμό της προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών, δημιουργία ειδικών χώρων συνεργείων αυτοκινήτων και αποθήκευσης καυσίμων του Δήμου. Κατάργηση του θεσμού των διμηνιτών, που αποτελούν ένα καθεστώς σύγχρονης δουλείας

γ) Σχεδιασμός της ανακύκλωσης στη πηγή και επέκτασή της στο σύνολο του Δήμου Λέσβου, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών, σε συνδυασμό με τον επαναασχεδιασμό της εσωτερικής αποκομιδής απορριμμάτων και την υπογείωση των κάδων σε περιοχές ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλους (Μόλυβος, κέντρο Μυτιλήνης κλπ)».

«Τις επόμενες μέρες σε συνέντευξη τύπου, η παράταξή μας, θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμά της για τα ζητήματα αυτά, μέρος του οποίου είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητα», κατέληξε ο Στράτος Γεωργούλας.

 

Μοιράσου το άρθρο!