Πολιτική

24/02/2014 - 17:36

Σ. Γεωργούλας: ζητούμενο η δημοτική αρχή που θα βάζει κόκκινες γραμμές

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Λέσβου «ο Άλλος Δρόμος» πανεπιστημιακός Στράτος Γεωργούλας μαζί με στελέχη της κίνησης επισκέφτηκαν το πρωί του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου την λαϊκή αγορά της Χρυσομαλλούσας. Το απόγευμα της ίδια ημέρας περιόδευσαν στο Υψηλομέτωπο, Λαφιώνα, Στύψη. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014  επισκέφτηκαν την Πέτρα και τον Σκουτάρο.

O κ. Γεωργούλας στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με φορείς των παραπάνω περιοχών τόνισε πως: «Δεν πιστεύουμε τα ψέματα τους ότι τα προβλήματα των δήμων είναι κοινωνικά και πολιτικά ουδέτερα. Κι απλά θέλουν μια καλή διαχείριση. Τα προβλήματα των δήμων απαιτούν ρήξεις με την κυρίαρχη πολιτική και τα συμφέροντα. Απαιτούν μια αγωνιστική διάθεση μιας νέας δημοτικής αρχής, που θα βάλει κόκκινες γραμμές. Που θα αποτελέσει έναν φάρο αντίστασης και δημιουργίας.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση της Λέσβου προς όφελος των πολλών κι όχι της ντόπιας διαπλοκής. Επίσης ο κ. Γεωργούλας επεσήμανε πως «Ο άλλος δρόμος» θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη, την δημιουργία δομών δημοτικών- κοινωνικών ιατρείων και την στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας που υπάρχει στα χωριά της Λέσβου.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων που ακολούθησαν, έγιναν αρκετές τοποθετήσεις που περιστράφηκαν κυρίως γύρω από το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και τις δυνατότητες που υπάρχουν να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος.

Μοιράσου το άρθρο!