Πολιτική

15/04/2019 - 11:09

Το Σαββατοκύριακο της Εριφύλης

Ε. Χιωτέλλη: Οι διαφορές μας με τον κ Κυτελη είναι εμφανείς. Οι συμπολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους και κάνουν τις επιλογές τους!

Έντονη ήταν η προεκλογική δραστηριότητα της υποψηφίας Δημάρχου για το Δήμο Μυτιλήνης, το Σαββατοκύριακο. 

Ετσι, μετά την περιοδεία της Παρασκευής στα Λουτρά,, το Σάββατο το πρωί περιόδευσε, μαζί με πολυπληθή ομάδα υποψηφίων της Πυξίδας στην Επάνω Σκάλα και το Συνοικισμό, την Κυριακή στην Προκυμαία ενώ το Σάββατο το απόγευμα, βρέθηκε μαζί με τον βουλευτή Γ. Πάλλη στο Πλωμάρι.

 

Επίσκεψη στην Επάνω Σκάλα και το Συνοικισμό

Η περιοδεία ξεκίνησε, συμβολικά, από το άγαλμα της  Μικρασιάτισας Μάνα   στο Παλιό Λιμάνι, με κατεύθυνση προς τον Συνοικισμό. Οπως αναφέρει και η ίδια σε ανάρτηση της στο fb "Ξεκινήσαμε από την αρχαίο λιμάνι και περπατήσαμε στο Συνοικισμό. Δικός μας κόσμος, πρόσωπα οικεία, εργατόκοσμος.

Τα φουγάρα της ΔΕΗ,, μια πληγή χρόνων που πρέπει να θεραπεύσουμε, αλλά και μια διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης που πρέπει να φτιάξουμε. Καλαμάρη, αρχοντικό Γεωργιάδη, αρχαίο Θέατρο, πάρκο της Επάνω Σκάλας και η αρχαία αγορά, αρχαίο Λιμάνι, Κάστρο, Πινακοθήκη, Μουσείο. Το οφείλουμε στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που πριν πολλά χρόνια ήλθαν διωγμένου και διωγμένες και ρίζωσαν σε αυτή τη πλευρά της πόλης"

 

Στο Πλωμάρι

Το απόγευμα του Σαββάτου, η Εριφύλη Χιωτέλλη μαζί με τον Γιώργο Πάλλη, βρέθηκαν στο Πλωμάρι.  Εκεί, συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου Κυριάκο Πετρέλλη, ο οποίος  τους ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες του Ταμείου για τη δημιουργία της πύλης εισόδου που θα συνδέει το Πλωμάρι με τα παράλια της Μικράς Ασίας στην Τουρκία αλλά και την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πλωμαρίου, το οποίο προσφάτως νομιμοποιήθηκε.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχή της βιβλιοθήκης, που εδώ και μήνες ζουν με τον φόβο των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων, ενός μόλις προχτές έγινε άλλη μια.  Εμφανώς αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επίλυση των θεμάτων της στέγασης των πληγέντων αλλά και στη λήψη μέτρων ασφάλειας για την προστασία όλων των κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή,

Η Εριφύλη Χιωτέλλη, δήλωσε σχετικά: "Συμμεριζόμαστε την οργή  των κατοίκων., Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να γίνουν γρήγορες κινήσεις προκειμένου οι άνθρωποι να νοιώσουν πάλι ασφάλεια. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε τις αμέσως επόμενες μέρες και από αυτό θα μας κρίνουν!"

Αργότερα με αφορμή δήλωση που έκανε μετά την επίσκεψη στην περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος για την Πολιτική προστασία και υποψήφιου Δημάρχου κ. Κύτελη, η Εριφύλη Χιωτέλλη, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στην σελίδας της:

"Ο κ. αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος, έκανε τη ...δουλειά του, "ανάθεσε τη μελέτη" και ....όλα καλά! Ξέρετε όμως πότε έφυγε από τη νησί, ο αναγκαίος φάκελος προς το Υπουργείο Υποδομών, για να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες; για να βγει η ΚΥΑ προκειμένου οι κάτοικοι να δικαιούνται επιδόματα, ενισχύσεις, για να φτιάξουν τα σπίτια τους κλπ; ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ! Δηλαδή,: Τέσσερις μήνες μετά!

Οταν έγινε ο σεισμός και κατέστρεψε τη Βρίσα,, το πρώτο που ζητήσαμε από τον υπουργό, τον Χρ. Σπίρτζη, ήταν να ορίσει έναν "συντονιστή", δηλαδή έναν άνθρωπο που θα αναλάβει να συντονίσεις τις διαφορετικές υπηρεσίες, διαδικασίες, ανθρώπους και ενέργειες που εμπλέκονται στην διαχείριση μιας, μεγάλης ή μικρής, φυσικής καταστροφής. Αυτό το κάνει με επιτυχία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ, δύο χρόνια τώρα, ο Βασίλης Τεντόμας. Εμείς τότε, προβλέψαμε τις δυσκολίες και νοιαστήκαμε να βρούμε τρόπους να τις διαχειριστούμε!

Από την άλλη, ο καθ' ύλην αρμόδιος για την πολιτική προστασία κ. Κύτελης, "διαβίβασε στον Δήμο Λέσβου λόγω αρμοδιότητας",...και εχτές πήγε να δει τους κατοίκους που εξακολουθούν να ζούνε με τα χαλάσματα πάνω από το κεφάλι τους..."

 

Στην Προκυμαία της Μυτιλήνης - Δηλώσεις

Την Κυριακή το πρωί, η Εριφύλη Χιωτέλλη, περιόδευσε μαζί με υποψηφίους της "Πυξίδας" στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Μετά το τέλος της περιοδείας, η Εριφύλη Χιωτέλλη έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

"Από την Παρασκευή, έχουμε ξεκινήσει τις περιοδείες μας και τις επισκέψεις στα χωριά και τις γειτονιές της πόλης. Συζητάμε με τους δημότες, παρουσιάζουμε τις θέσεις μας, μιλάμε μαζί τους για το όραμα μας για το νέο Δήμο Μυτιλήνης και πώς αυτός θα γίνει ένας δήμος, έτσι όπως όλοι και όλες θέλουμε. Η ανταπόκριση των συνδημοτών μας είναι μεγάλη!

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την προγραμματική μας προετοιμασία.. Ήδη έχουμε δώσει στη δημοσιότητα μια σειρά από συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές που πρόκειται να  ακολουθήσουμε   σαν δημοτική αρχή για μια σειρά θέματα, όπως είναι η Δημόσια Υγεία, η πολιτική μας για τα ΑΜΕΑ, για τον Πολιτισμό, για την Υποστήριξη των Κοινοτήτων, για την δημιουργία απασχόλησης κλπ. Καθημερινά σχεδόν, εμπλουτίζουμε τη σελίδα μας στα κοινωνικά δίκτυα και με νέες προγραμματικές θέσεις.

Αντίθετα ο κ. Κύτελης, το μόνο που κάνει είναι να συντείνει "μετριοπάθεια, σύνεση,  συναίνεση και χαμηλούς τόνους" χωρίς όμως να λέει ούτε μια λέξη για τα σχέδια του για τον Δήμο Μυτιλήνης. Από την άλλη έχει ήδη μιλήσει για το "μοίρασμα των πολλών θέσεων του δήμου" στους υποψηφίους του, ενώ παράλληλα  μέλη του συνδυασμού του, μέσω των κοινωνικών δικτύων, απειλούν και διχάζουν την τοπική μας κοινωνία". 

Οι διαφορές μας είναι εμφανείς., Οι συμπολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους και κάνουν τις επιλογές τους!"

Μοιράσου το άρθρο!