Πολιτική

22/01/2013 - 05:19

Το Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος Λέσβου πήγε παντού...

Το Σαββατοκύριακο ο Δήμαρχος Λέσβου πήγε παντού...

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, το απόγευμα παρέστη στην εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου «Ιωάννης Παυλακέλλης». Προσέφερε τιμητική δώρα προς τον κ. Γιώργο Κασιμάτη, Επίτιμο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, επίσημο καλεσμένο των ως άνω δυο οργανώσεων και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που είχαν καταβάλει, το έτος 2000, ως Νομάρχης, για την δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης εμπορευμάτων μεταφερομένων με πλοία – κοντέϊνερ, στην περιοχή «Λάψαρνα» - Άντισσας, το δε διαμετακομιστικό αυτό κέντρο, θα προσέφερε εργασία σε διακόσιους περίπου εργαζόμενους της περιοχής, η οποία ερημοποιήται με γρήγορους ρυθμούς.

Ζήτησε δε από το Επιμελητήριο Λέσβου και τον παρόντα κ. Κασιμάτη, την επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης που συνέταξε ο τότε Υπουργός Αιγαίου, Σταύρος Μπένος και την από κοινού δραστηριοποίηση τους, ώστε να γίνει πραγματικότητα προς όφελος και της περιοχής του Δυτικού νησιού μας και ολόκληρης της Λέσβου, η οποία θα καταστεί διαμετακομιστικό διεθνές εμπορικό κέντρο θαλασσίων μεταφορών. Τόσο ο κ. Κασιμάτης όσο και  ο κ. Καλογρίδης συμφώνησαν με την πρόταση του Δημάρχου και θα υπάρξει ειδική συνάντησή τους γι’ αυτό.   

   
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, το πρωί, ο κ. Βουνάτσος παραβρέθηκε σε αντίστοιχη εκδήλωση της Περιφερειακής Εφορείας Λέσβου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου, μεταξύ άλλων, παρουσιάσθηκε ο απολογισμός δράσεων της Προσκοπικής Κίνησης το 2012 και ο προγραμματισμός για το 2013.


 Παρέστη επίσης και στην κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Πελοποννησίων Λέσβου «Ο Μωριάς», που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου, στα «Πηγαδάκια», και προσέφερε στον Πρόεδρο κ. Φώτη Παναγόπουλο και στον Σύλλογο αναμνηστικά δώρα, επαινώντας την πολύχρονη κοινωνική και πατριωτική δράση του. Προσέφερε αναμνηστικά δώρα και στον επί μακρά σειρά ετών διατελέσαντα Πρόεδρο του Συλλόγου και Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. κ. Κώστα Αντωνόπουλο, του οποίου εξήρε την προσφορά στον τόπο μας.   


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος, παρέστη στην κοπή της πίτας της Εστίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής «ΣιτίΖω», επί παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Χρυσοστόμου, του Αντιδημάρχου Καλλονής κ. Γιαβάση, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Θανάση Ελευθερίου, του Προέδρου του Ε.Θ.Ο.Κ. κ. Πελέκου και πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου.  
Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, συνεχάρη την Πρόεδρο κα Μυρσίνη Σκιαδέλλη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα λοιπά μέλη του Συλλόγου για την μεγάλη δραστηριότητα την οποία αναπτύσσουν επί μια δεκαετία, αθόρυβα και αποτελεσματικά για την σίτιση των απόρων της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, καθώς και όλους εκείνους, οι οποίοι βοηθούν ποικιλότροπα σε χρήμα και είδος, στην εθελοντική αυτή προσπάθεια. Τέλος, ο Δήμαρχος προσέφερε προς το Σύλλογο διάφορα δώρα για τα δεκαετή «γενέθλια» του Συλλόγου «ΣιτιΖω», ευχόμενος μακροημέρευση επ’ αγαθώ των εχόντων ανάγκη στην περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο!