Πολιτική

07/07/2014 - 20:43

Το Σαββατοκύριακο του Δημάρχου Λέσβου

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Δημήτρη Ζαφειρίου, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, το απόγευμα, παρέστη στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης του τμήματος ζωγραφικής και αγιογραφίας του Εκπολιτιστικού Θεατρικού Ομίλου Καλλονής, με θέμα: «Χρωματικές Συνθέσεις», που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καλλονής.
Στον χαιρετισμό του και αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση, ο κ. Βουνάτσος, συνεχάρη για ακόμη μια φορά τον Ε.Θ.Ο.Κ. και προσωπικά τον Πρόεδρο, Θεοχάρη Πελέκο και τη δασκάλα Ειρήνη Γεωργάνη – Πετριτζικλή, για την συνεχή και πολυποίκιλη δράση του ιστορικού αυτού Σωματείου, αλλά και ειδικότερα, γιατί μέσα από την εν λόγω έκθεση αναδεικνύονται οι δεξιοτεχνίες των μικρών και μεγάλων δημιουργών καλλιτεχνών – δημιουργών της Καλλονής. 
Την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, το πρωί, ο Δήμαρχος, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παμφίλων, Βαγγέλη Λυκιαρδόπουλο, παρακολούθησε τους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας «Α’ ΑΛΕΞΙΔΕΙΑ», που οργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παμφίλων Μυτιλήνης «Αίολος», παρουσία του Προέδρου της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Καρρά. Οι εν λόγω αγώνες, πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στα Πάμφιλα, για να τιμηθεί ο αδικοχαμένος πρωταθλητής του Σωματείου, Στρατής Αλεξίδης.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Ναυταθλητικό Σύλλογο «Αίολο», για την πρωτοβουλία του να τιμήσει τη μνήμη του Στρατή Αλεξιάδη, που όπως τονίστηκε υπήρξε αθλητής με υψηλούς στόχους στο άθλημα της κωπηλασίας και κατάφερε υψηλές επιδόσεις στη σύντομη καριέρα του, διδάσκοντας ήθος και ευγενή άμιλλα στις επόμενες γενιές κωπηλατών. Συλλυπήθηκε δε και επισήμως την παριστάμενη μητέρα του αδικοχαμένου γιού της, κυρία Αλεξίδη. Παρέστη επίσης, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Κωφοπούλου, καθώς και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Μίσινγκαν, που εκτελούν θερινό πρόγραμμα μαθημάτων. Τέλος, συνεχάρη τους Αντιδημάρχους, Γιάννη Βατό, Δημήτρη Μουτζούρη και Ηλία Κουνιαρέλλη, για την αποφασιστική παρέμβασή τους για τον ευπρεπισμό της όλης περιοχής της Σκάλας Παμφίλων, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παμφίλων, τον Σύλλογο Αλιέων και όλους τους εθελοντές που συνεισφέρουν το κατά δύναμιν, καθώς και τους υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού και τον Πρόεδρο, Κώστα Αστυρακάκη.  Τόνισε επίσης την πολύμορφη συνδρομή την οποία προσφέρει ο Δήμος Λέσβου, για την επιτυχή διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων.    
Το μεσημέρι, ο κ. Βουνάτσος, παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών – σπουδαστριών του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης/Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, και την απονομή των πτυχίων τους, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και κοινωνική εκδήλωση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λέσβου, που έγινε στην κεντρική αίθουσα τελετών του κτιριακού συγκροτήματος ΤΕΕ Μυτιλήνης, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Ομότιμου Καθηγητή, Ιωάννη Χρυσουλάκη κ.α.  Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του κ. Χρυσουλάκη και του Δημάρχου, Δημήτρη Βουνάτσου, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την παροχή προς χρήση σχολικών αιθουσών που βρίσκονται στο συγκρότημα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Μυτιλήνης, για την διεξαγωγή των σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων της  Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Το απόγευμα, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδημάρχους, Γιώργο Κυριαζή και Ηλία Κουνιαρέλλη, παρακολούθησε τις ιπποδρομίες που διεξήχθησαν στην τοποθεσία «ΣΤΑΛΟΣ», στην Αγία Παρασκευή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πανηγύρι του Ταύρου, που οργανώνει ετησίως το Γεωργικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής «Η Πρόοδος», τον Πρόεδρο και τα μέλη του οποίου ο κ. Βουνάτσος συνεχάρη για τη δράση τους και απένειμε τα έπαθλα στους νικητές.    
 
 

Μοιράσου το άρθρο!