Πολιτική

10/06/2014 - 17:25

Σε Αγιάσο και Καλλονή ο Δήμαρχος Λέσβου

&n

bsp;

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου, Γιώργο Βουνάτσο και τον Αντιδήμαρχο Έργων Αυτεπιστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη, παρέστη τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014, στην τέλεση της εορτής της Αγίας Τριάδας, στην ομώνυμη εκκλησία της Αγιάσου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ.κ. Ιάκωβος.

            Στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στο εκτελούμενο έργο Ύδρευσης Αποχέτευσης που εκτελείται σε ορισμένες συνοικίες της κωμόπολης αυτής προϋπολογισμού 1.194.690,27  Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013».

            Το εν λόγω έργο είναι σημαντικό από την ίδια του τη φύση, επιλύει προβλήματα εκκρεμούντα από δεκαετίες και είναι δύσκολο στην κατασκευή του, λόγω του επικλινούς και βραχώδους εδάφους. Ταυτόχρονα δε, διεξάγονται και οι εργασίες πλακόστρωσης των σοκακιών (ντουσιμές).

            Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος παρέστη στους Ιππικούς αγώνες που διεξάγονται παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες, από τον Σύλλογο Αγίας Τριάδας Καλλονής. Μετά ο τέλος των αγώνων, ο κ. Βουνάτσος, έδωσε τα σχετικά έπαθλα στους νικητές. Παράλληλα συνεχάρη την διοίκηση του Συλλόγου «Αγία Τριάδα», τους αγωνισθέντες ιππείς και ιδιοκτήτες των αλόγων για την διοργάνωση των αγώνων, την τήρηση των παραδόσεων του τόπου μας, καθώς και για την παρασκευή και διανομή παραδοσιακού φαγητού (κισκέτς) μετά την εορτή του Μεγάλου Εσπερινού, στις 8 Ιουνίου 2014, στην ομώνυμη εκκλησία της Καλλονής, που τελέστηκαν με μεγάλη επιτυχία. 

Μοιράσου το άρθρο!