Πολιτική

04/10/2010 - 10:06

Σε Άγρα και Μεσότοπο ο Γιώργος Πάλλης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Γιώργος Πάλλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με κατοίκους της Άγρας και του Μεσότοπου, αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που δημιουργεί ο Καλλικράτης, ειδικότερα για τα απομακρυσμένα χωριά του νησιού και τόνισε την ανάγκη της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών. Ειδικότερα τόνισε:

« Ο "Καλλικράτης", με την ακραία εφαρμογή του στη Λέσβο, μέσω του δόγματος "ένα νησί, ένας δήμος" θα δημιουργήσει ένα "σοκ" στις τοπικές κοινωνίες.

Εμείς την περίοδο μέχρι και τις εκλογές την βλέπουμε σαν μια ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες να προετοιμαστούν για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν, μετά την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Συζητάμε, ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τους κατοίκους των χωριών, να διαμορφώσουν τώρα, μέσα από δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες, τα δικά τους τοπικά προγράμματα, που θα αφορούν το χωριό τους και θα καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους και τους στόχους τους..

Δεν τους ζητάμε να μας εξουσιοδοτήσουν, μέσω της ψήφου τους, να υλοποιήσουμε εμείς αυτούς τους στόχους. Αυτό θα ήταν παράλογο.

Τους διαβεβαιώνουμε όμως, ότι εμείς αυτούς τους στόχους και τις προτεραιότητες, που οι ίδιοι θέτουν, τους σεβόμαστε και για την υλοποίηση αυτών των στόχων θα εργαστούμε

Μοιράσου το άρθρο!