Πολιτική

15/06/2022 - 08:29

Σε ανοικτή συζήτηση με κατοίκους στο Μεσότοπο ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνης

Περισσότεροι από εκατό κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Μεσότοπο, στην ανοικτή πολιτική συζήτηση που πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία του χωριού ο Μεσοτοπίτης Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόταση του για τον τουρισμό. «Η ανάπτυξη του τουρισμού, μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο, με ενιαία καμπάνια, που θα λειτουργήσει σε βάθος πενταετίας, με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μπορεί να συμβάλλει στην αναμόρφωση της Λέσβου», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Η συγκέντρωση είχε και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η ανταπόκριση από τους κατοίκους του Μεσοτόπου, στο κάλεσμα του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού, ήταν αξιοσημείωτη σε μια περιοχή όπου η Αριστερά παραδοσιακά καταγράφει υψηλά εκλογικά ποσοστά. Περισσότεροι από εκατό Μεσοτοπίτες γέμισαν την πλατεία του χωριού, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στη συζήτηση, προβάλλοντας ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Πιπίνης αναφέρθηκε επίσης στα έργα που υλοποιούνται στο νησί. «Υλοποιούνται σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του νησιού και ειδικότερα για τη Δυτική Λέσβο, όπως το λιμάνι του Σιγρίου, που ολοκληρώθηκε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας», επισήμανε ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση, προ ημερών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. «Είναι ύβρις να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ως πρωθυπουργός με την πολιτική του καταδίκασε ένα ολόκληρο νησί», τόνισε ο κ. Πιπίνης και πρόσθεσε: «Η αποσυμφόρηση της Λέσβου δεν έγινε τυχαία, ούτε έπεσε κάποιος… μετεωρίτης στο νησί. Επετεύχθη βάσει συγκεκριμένου σχεδίου που υλοποίησε η σημερινή κυβέρνηση».

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε και άλλες περιοχές του νησιού και συνομίλησε με κατοίκους και φορείς, ενώ εμφανίστηκε σε ζωντανή σύνδεση από την Ερεσό, σε τηλεοπτική εκπομπή του «ΟΡΕΝ», όπου μίλησε για τον τουρισμό στη Λέσβο, καλώντας μάλιστα τον κόσμο «φέτος το καλοκαίρι να έρθουν να ζήσουν το μύθο τους στη Λέσβο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο!