Πολιτική

31/03/2014 - 16:27

Σε Ασώματο και Αγιάσο ο Δήμαρχος για επίβλεψη των εκτελούμενων έργων

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Οδοποιίας & Έργων Αυτεπιστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη και τον τ. Πρόεδρο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, Γιάννη Άνεμο, πραγματοποίησαν επιθεώρηση – αυτοψία στα εκτελούμενα έργα, με αυτεπιστασία του Δήμου (μηχανήματα, προσωπικό κλπ.) του συμπλέγματος των αγροτικών δρόμων από την περιοχή του πρώην Σανατορίου Αγιάσου μέχρι και τον Ασώματο.
 
Όπως είναι γνωστό, η περιοχή αυτή, η οποία επλήγη βαρύτατα από τις πλημμύρες του προηγούμενου χρόνου, είναι δύσβατη και ορεινότατη και οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες στο υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο. Παρά ταύτα, σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος και τα μηχανήματα θα παραμείνουν εκεί συνεχίζοντας τις εργασίες μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της βατότητας των αγροτικών δρόμων στις περιοχές αυτές.
 
Στο κεντρικό καφενείο του Ασωμάτου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τους κατοίκους για τις προσπάθειες που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή με ελάχιστα μέσα και χρήματα, για την αποκατάσταση των δασικών και αγροτικών δρόμων που ανήκουν στο Δήμο, από τις περσινές θεομηνίες. Επίσης, ο κ. Βουνάτσος, αναφέρθηκε στη γενικότερη πορεία των δημοτικών πραγμάτων και του αγώνα του να «σπάσει» ο ένας και μόνος Δήμος σε τέσσερις, που, δυστυχώς, δεν επετεύχθη, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος τηρώντας παλιότερη δεσμευτική επίσημη υπόσχεσή του να μην εκθέσει πλέον υποψηφιότητα Δημάρχου στις προσεχείς εκλογές, όπως είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν, μη ανεχόμενος τον εμπαιγμό και την κοροϊδία αφενός και μη θέλοντας να συνεργήσει στην εξακολούθηση της σημερινής κακοδαιμονίας του τόπου και των συνδημοτών μας και στο μέλλον, που προέρχεται από την παραπάνω αιτία. 
 
Εν συνεχεία, στη συνοικία «Μπουτζαλιά» της Αγιάσου, ο Δήμαρχος επιθεώρησε τις εκτελούμενες εργασίες του έργου Ύδρευσης Αποχέτευσης Περιοχής «Μπουτζαλιά» Υπολειπόμενα Δίκτυα Υψηλής και Μεσαίας Ζώνης Αγιάσου», προϋπολογισμού 1.194.690,27  Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013», της σχετικής εργολαβίας, η χρηματοδότηση της οποίας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), εξασφαλίστηκε με ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής και εκτελείται με εντατικό ρυθμό και αποκαθίσταται και με το παραδοσιακό πλακόστρωτο των στενών δρόμων και δρομίσκων της συνοικίας αυτής. Σήμερα ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να επισπευσθούν οι εργασίες, ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση πεζών, η πρόσβαση σε κατοικίες και καταστήματα της εν λόγω συνοικίας και να σταματήσει το γρηγορότερο η επιβάρυνσή τους από τα χώματα και τη σκόνη και άλλες δυσκολίες.        
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!