Πολιτική

27/06/2013 - 15:13

Σε «διαθεσιμότητα» ο Δήμος Λέσβου - Ανακοίνωση εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

yle="text-align: justify;">Σε 30 δήμους επικεντρώνεται , σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το «ενδιαφέρον» των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων.

Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (το πιθανότερο) ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις (το λιγότερο πιθανό), ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων,  Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.

Σ’ αυτούς αναμένεται να προστεθούν και άλλοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν επίσης οικονομικά προβλήματα ή έχουν πλεονάζον προσωπικό αλλά σε μικρότερο βαθμό.

5.000 δημοτικοί υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας  

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα αποτελέσουν ένα μεγάλο τμήμα των 12.500 «διαθέσιμων» θα είναι περίπου 5.000, ενώ άλλοι τόσοι θα είναι οι εκπαιδευτικοί.

Θα ακολουθήσουν στη δεύτερη φάση των υπόλοιπων 12.500 υπάλληλων που πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2013 ακόμη 2.000 υπάλληλοι περιφερειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών.

14 ΟΤΑ σε «πιλοτική» αξιολόγηση

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ενταχθεί εθελοντικά στο πρόγραμμα πιλοτικής αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών 14 ΟΤΑ: οι δήμοι Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και οι περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες σχετικά με νέες «διαθεσιμότητες – απολύσεις» στο Δήμο Λέσβου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου αναφέρει τα παρακάτω :
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στο τύπο και στο διαδίκτυο για να δει τις αντιδράσεις. Ένα τέτοιο δημοσίευμα εκτιμούμε πως είναι και αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδικτυακό τόπο www.aftodioikisi.gr, στο οποίο αναφέρονται πως θα έλθουν απολύσεις – διαθεσιμότητες στο Δήμο Λέσβου. Ο Δήμος Λέσβου και οι εργαζόμενοι του, όπως και το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν μέχρι τώρα πληρώσει ακριβά τις μνημονιακές πολιτικές με συνεχείς μειώσεις μισθών και με διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Ο Δήμος Λέσβου, ούτε προβληματικός είναι, ούτε έχει πλεονάζον προσωπικό.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου δηλώνει πως δεν πάει άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε ούτε μια απόλυση, ούτε ένα συνάδελφο εκτός Δήμου, ούτε μια διαθεσιμότητα.
Η άθλια δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας με πιο έντονους ρυθμούς τη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα επιχειρήσει ένα ακόμα χτύπημα στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λέσβου δηλώνουμε πως θα επιδιώξουμε την πιο πλατιά συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που κλείνουν παντού, όπου επελαύνει το …success story του κ. Σαμαρά, ώστε αυτή η πολιτική, αυτή η κυβέρνηση να ανατραπεί
Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.»

Μοιράσου το άρθρο!