Πολιτική

01/08/2019 - 18:19

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο "Θεομήτωρ" Αγιάσου - Επίσκεψη Θ. Βαλσαμίδη

Επίσκεψη στο έργο για τον Εκσυγχρονισμό του Β’ κτιριακού συγκροτήματος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΒΑ (πρώην Θεομήτωρ)

Επίσκεψη  του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Βαλσαμίδη στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου για τον Εκσυγχρονισμό του Β’ κτιριακού συγκροτήματος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (πρώην Θεομήτωρ) συνολικού Π/Υ 935.000 € στην Αγιάσο, το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 
 

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του κτιριακού συγκροτήματος και πιο συγκεκριμένα εργασίες στο κτιριακό κέλυφος (εξωτερική τοιχοποιία, στέγες- δώματα, κουφώματα), καθώς και παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης και ψύξης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.


Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Βόρειο Αιγαίο 2014 - 2020" 

 

Σε δήλωση  του ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Θ. Βαλσαμίδη τονίζει:

"Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον μεγαλύτερο δημόσιο φορέα κοινωνικής φροντίδας για άτομα με αναπηρίες στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στην μείωση του κόστους λειτουργίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινήσαμε το 2015 με την τότε Πρόεδρο του Κέντρου κα. Άννα Γουδέλλη και η οποία συνεχίστηκε και με τους μετέπειτα Προέδρους κ. Π. Μαϊστρέλλη και κα. Κ. Βόλτσιου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου εκπόνησε την μελέτη, στη συνέχεια υποβάλαμε την πρόταση και εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους από το ΕΣΠΑ και τώρα υλοποιούμε το έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές του επόμενου έτους."

Μοιράσου το άρθρο!