Πολιτική

24/08/2022 - 16:21

Σε Πλωμάρι και Ευεργέτουλα ασφαλτόστρωσης-τσιμεντόστρωσης αγροτικών δρόμων - Αναλυτικά τι αφορά

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020»,  θα προβεί,  εντός των αμέσως επόμενων ημερών,  στην έγκριση χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 993.496  €,  της ασφαλτόστρωσης-τσιμεντόστρωσης αγροτικών δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Πλωμαρίου και Ευεργέτουλα. Για την κατάθεση των προτάσεων συνεργάστηκε ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης με τους Αντιδημάρχους Προγραμματισμού, Στρατή  Τζιμή, και   Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Φραντζέσκο.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις (τσιμεντόστρωση- ασφαλτόστρωση) στο υφιστάμενο πλάτος των δρόμων  με τις απαιτούμενες μηκοτομικές διορθώσεις, όπου απαιτείται,  στις  γεωργικές περιοχές  και στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις:

Α)ΠΛΩΜΑΡΙ,  συνολικού προϋπολογισμού 499.996€:

1)Πλωμάρι-Μηλιές (Τσιμεντόστρωση)  αποτελείται από 9 τμήματα συνολικού μήκους 1.671 μ. τα  ενδιάμεσα τμήματα είναι ήδη τσιμεντοστρωμένα από άλλες εργολαβίες και θα συνδεθούν με τα νέα, ώστε να αποτελούν ενιαίο σύνολο ολοκληρωμένο και λειτουργικό.

2)Κουρνέλα – Σελάδι (Ασφαλτόστρωση) συνολικού μήκους 1357 μ. σε όλο το μήκος του δρόμου  

3)ΠάτοςΕυαγγελίστρια(333μ)Αγριοποτάμι (639μ) (Τσιμεντόστρωση συνολικού μήκους 973 μ) πρόκειται για οδό που αποτελείται από δυο τμήματα που χωρίζονται από τσιμεντοστρωμένη αγροτική οδό .

Τα παραπάνω  έργα θα διευκολύνουν  την προσέγγιση στους φυσικούς βοσκότοπους, κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

Β)ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ, συνολικού προϋπολογισμού 493.500 €.

1)Κεραμειών-Ιππείου συνολικού μήκους 1.543μ , 

2)Συκούντα-Ιππείου συνολικού μήκους 968μ, 

3)Κάτω Τρίτους-Μυχού συνολικού μήκους 1.340μ.

Η βελτίωση των αγροτικών οδών θα επιτευχθεί με χωματουργικές εργασίες, έργα οδοστρωσίας και τσιμεντόστρωσης και κατασκευής διαβάσεων σποραδικά με σωληνωτούς αγωγούς από τσιμεντοσωλήνες εγκιβωτισμένους σε σκυρόδεμα για την πρόσβαση στις ιδιοκτησίες, καθώς εξυπηρετούν πολύ σημαντικό αριθμό καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων της  Δ.Ε. Ευεργέτουλα.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών  Έργων, Στρατής Τζιμής,  δήλωσε «ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου εργάστηκαν με μεγάλη ευσυνειδησία τα υπηρεσιακά στελέχη της  Αγροτικής Ανάπτυξης και του Προγραμματισμού του Δήμου μας. Σημαντική, επίσης,  ήταν η αρωγή του βουλευτή μας και αντιπροέδρου της Βουλής,  κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι προτάσεις μας   για τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες πρόκειται  να εξετασθούν- εγκριθούν  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το επόμενο διάστημα». 

 

Μοιράσου το άρθρο!