Πολιτική

06/01/2023 - 16:13

Σε Πλωμάρι και Γέρα οι πρώτες επισκέψεις του Χ. Αθανασίου για το 2023

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου το τετραήμερο 1 έως 4 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποίησε επισκέψεις σε χωριά της Λέσβου. Αναλυτικότερα:

 

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου κ Δημήτριο Βαρβαγιάννη, επισκέφτηκε τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στο Αμπελικό όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του χωριού κ Κουρουλής Γεώργιος και ο ιερέας Πατήρ Ευστράτιος Κακάμπουρας. Εκεί ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν το χωριό και ειδικότερα για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την υδροδότηση των οικιών καθώς λόγω παλαιότητας το δίκτυο υδροδότησης πρέπει να αντικατασταθεί. Ο κ Αθανασίου επικοινώνησε εκείνη τη στιγμή τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ Γιώργο Φλώρο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία μελέτης και έναρξης του έργου. Έπειτα μετέβη στο Ακράσι και στον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό που εκείνη την στιγμή λειτουργούσε. Συνομίλησε με τους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς για τις εξελίξεις στην φετινή ελαιοκομική παραγωγή και έγινε αποδέκτης θετικών σχολίων σχετικά με την οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου. Κατά την επίσκεψη του στην πλατεία του χωριού τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κα Περσεφόνη Καρπέλλη όπου επισήμανε την αναγκαιότητα της συνέχισης και επέκτασης του εν ενεργεία έργου που αφορά το πλακόστρωτο δρόμο του χωριού αλλά και την ολοκλήρωση του δρόμου της Δρότας που θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στα γύρω χωριά κατά τους θερινούς μήνες αλλά και θα απλουστεύσει τις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων. Τέλος, επισκέφτηκε το Παλαιοχώρι όπου αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με τους κατοίκους στα καφενεία του χωριού.

 

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου κ Δημήτριο Βαρβαγιάννη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλωμαρίου κ Ιωάννη Ξανθούλη επισκέφτηκε το Τρύγωνα. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της κοινότητας κ Ζαλούμης Παναγιώτης όπου επισκεφτηκαν τον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πατήρ Δημήτριος Αφαλωνιάτης και συνομίλησαν για ζητήματα του χωριού.  Έπειτα μετέβη στην Πλαγιά όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ Παναγιώτης Τυρανής και συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν το χωριό και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές και να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού. Τέλος μετέβη στο Πλωμάρι όπου αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους και έγινε αποδέκτης θετικών σχολίων σχετικά με την φετινή λειτουργία της Πύλης Σένγκεν Πλωμαρίου η οποία λειτούργησε το καλοκαίρι του 2022 και τόνισε το τουριστικό προϊόν της γύρω περιοχής αφήνοντας αισιόδοξους όλους τους φορείς για το καλοκαίρι του 2023. 

 

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου ο κ. Αθανασίου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Γέρας κ. Παράσχο Μανούσο και τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του Παραρτήματος Αιγαίου κ. Παναγιώτη Κατσαβέλλη,  συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινότητας Παλαιοκήπου κ. Στρατή Καραβασίλη, περιόδευσαν στην αγορά του χωριού και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των δύο  Αγροτικών - ελαιουργικών Συνεταιρισμών του Παλαιοκήπου, όπου ενημερώθηκε από τους Προέδρους τους Στρατή Ψαριανό και Δημήτρη Παπάζογλου αντίστοιχα. Επίσης ο κ. Αθανασίου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τα μέλη των Δ.Σ. των δύο συνεταιρισμών και να ενημερωθεί επιμέρους για την πορεία τους σχετικά με την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο.

Στη συνέχεια στον Παπάδο συνοδευόμενος και από τους Αντιδημάρχους κ Κωνσταντίνο Κουνέλλη και κ Παναγιώτη Κατσαβέλλη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ, Στρατή Καμάτσο, επισκεύθηκαν την αγορά του Παπάδου, όπου αντάλλαξε ευχές με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της Κοινότητας. Στον Παπάδο επισκέφθηκε το εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Γέρας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους εθελοντές πυροσβέστες και από τον πρόεδρο της Ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου  Αιγαίου κ. Γιώργο Ντίνο για την υποδειγματική λειτουργία και την προσφορά του Κλιμακίου στην πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιά όλο το χρόνο σε όλη τη Δ.Ε. Γέρας, καθώς και για τον επαγγελματισμό των μελών του, παρά τον εθελοντικό του χαρακτήρα.

Η επίσκεψη στη Γέρα συνεχίστηκε στο Μεσαγρό, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Πέτρο Παντελή και τερματίστηκε στο Σκόπελο. 

Στις πλατείες των δύο όμορφων χωριών, ο κ. Αθανασίου αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους τους και τους καταστηματάρχες τους.

Ιδιαίτερη έμφαση, σε όλες τις επισκέψεις, δόθηκε στην επιτυχία της δέσμευσης από την Κυβέρνηση του ποσού των 8,19 εκ. € που θα δοθεί σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου άμεσα, ως αποζημίωση για την ακαρπία των ελαιώνων κατά τη χρονική περίοδο 2020 - 2021, μιας και η Δ.Ε. Γέρας είναι αποκλειστικά ελαιοκομική περιοχή, με σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, καθώς και στην τυποποίηση και εμπορία του.

Μοιράσου το άρθρο!