Πολιτική

16/10/2021 - 13:11

Σεξουαλική παρενόχληση: Να απαντήσει άμεσα ο Δήμος Μυτιλήνης - Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση

"Να χυθεί άπλετο φως"

Με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για απαράδεκτα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και ψυχολογικής πίεσης σε βάρος εργαζομένων γυναικών του Δήμου μας, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης ξεκαθαρίζει ότι καταδικάζει τέτοιου είδους περιστατικά παρενόχλησης, κακοποίησης αλλά και εργασιακού εκφοβισμού.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας σε κάθε γυναίκα - θύμα βίας στο χώρο δουλειάς της, ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα, γρήγορα και ουσιαστικά όλες οι διαδικασίες ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση εδώ και τώρα.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα θέση επί του θέματος και να απαντήσει ξεκάθαρα για τους άστοχους μέχρι τώρα χειρισμούς της. Να απαντήσει δηλαδή για ποιο λόγο μετακινήθηκαν οι καταγγέλλουσες από το πόστο εργασίας τους αντί να προστατευθεί το εργασιακό τους περιβάλλον και οι συνθήκες εργασίας τους . Να απαντήσει επίσης για ποιο λόγο ενώ -όπως οι καταγγέλλουσες επισημαίνουν- έχουν αναφέρει αυτή τη κατάσταση εδώ και καιρό σε ανωτέρους τους δεν κινήθηκε καμία νόμιμη διαδικασία εξέτασης των καταγγελιών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταδίκης αυτών των περιστατικών, υψώνουμε χωρίς φόβο τη φωνή μας και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι να απαλλαγεί η κοινωνία μας από τη δυσωδία που γεννά αυτή η κατάσταση.

Μυτιλήνη, 16.10.2021

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης

Νίκη Τσιριγώτη

Στρατής Κόμβος 

Παναγιώτης Βαλάκος

 

---

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της Λέσβου"

To δημοσίευμα αναφέρει:

Κατά του ανωτέρου τους στρέφονται με γραπτές καταγγελίες τους δύο γυναίκες, μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης, που υπηρετούν σε νευραλγικό τομέα (τον οποίο δεν σημειώνουμε για να μην φωτογραφίσουμε καμία από τις δύο πλευρές)….

 

φφ

Μοιράσου το άρθρο!