Πολιτική

16/10/2021 - 21:15

Σεξουαλική Παρενόχληση: Τι απαντά και τι ΔΕΝ απαντά η Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης

"Διερεύνιση σε βάθος" αναφέρει η Αντιδήμαρχος

Μετά από σχεδόν 48 ώρες από την αποκάλυψη της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" ήρθε η πρώτη απάντηση από το Δήμο Μυτιλήνης. Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κα Δήμητρα Αλεξανδρή ανέλαβε να απαντήσει ή καλύτερα να μην απαντήσει. Πέρα από τα αυτονόητα που αναφέρει στην απάντησή της , ΔΕΝ απαντά γιατί επέλεξε ο Δήμος να αλλάξει πόστο τις δύο γυναίκες και να αφήσει στη θέση του το άτομο που έχει καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση και μπούλινγκ. Γιατί κα Αλεξανδρή δεν απαντάτε σ' αυτό το ερώτημα; 

Η διερεύνηση σε βάθος ξεκινάει αν απομακρύνεις το άτομο που έχει καταγγελθεί. Όσο αυτό το άτομο παραμένει στη θέση του τα σενάρια είναι πολλά...

 

Αναφέρει η  ανακοίνωση της Αντιδημάρχου: 

Είδε το φως της δημοσιότητας μια επώνυμη , αναφορά-καταγγελία δύο εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης. Δεν θα αναφερθώ στην υπηρεσιακή-πειθαρχική διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών, που με εντολή Δημάρχου έχει ξεκινήσει και στην περίπτωση επιβεβαίωσης τους, στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. 

Θα αναφερθώ στις προσωπικές επαφές που έκανα με τις δύο εργαζόμενες και στις δικές μου ενέργειες ως πολιτικής προϊσταμένου. «Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό τόσο εκείνες, όσο και τον καταγγελλόμενο. Πιστή στην αρχή: "Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις". 

Έχω εμπιστοσύνη τόσο στον κ. Γενικό Γραμματέα του Δήμου, όσο και στην Διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ότι θα πράξουν το καθήκον τους και ότι προβλέπει ο νόμος. 

Ως Αντιδήμαρχος, κυρίως ως γυναίκα και μητέρα κοριτσιού διαβεβαιώνω ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες θα διερευνηθούν σε βάθος και όλα θα βγουν στο φως. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήμασταν και είμαστε υπέρ της νομιμότητας και διαφάνειας ειδικότερα σε ζητήματα που θίγεται το άτομο και η προσωπικότητα του.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ & ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Μοιράσου το άρθρο!