Πολιτική

04/11/2010 - 17:17

Σφοδρή επίθεση Γιώργου Πάλλη στο Δημήτρη Βουνάτσο

Σφοδρή επίθεση του Γιώργου Πάλλη και της "Αλλαγής Πορείας" στο Δημήτρη Βουνάτσο!!!!Μια ανακοίνωση που θα ταράξει το ήρεμο κλίμα !!! Η δική μας εξήγηση για αυτήν την επίθεση είναι ότι η "Αλλαγή Πορείας" προσπαθεί να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση ψαρεύοντας ψήφους από το Δ.Βουνάτσο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου”, που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη 3/11, ο κ. Βουνάτσος δήλωσε πως οι παρατάξεις που “βρίσκονται πιο κοντά” στο πρόγραμμα και τις θέσεις του δικού του συνδυασμού (“Λαϊκή Ενότητα”) είναι η “Αλλαγή Πορείας” και η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Από την πλευρά μας, ως “Αλλαγή Πορείας”, του απαντάμε:

  1. Ο δικός μας συνδυασμός δεν συγκροτήθηκε αξιοποιώντας τα απόνερα του τοπικού διεφθαρμένου δικομματικού συστήματος εξουσίας, όπως ο συνδυασμός του κ. Βουνάτσου, που έχει στις τάξεις του τον κ. Πατέστο από το ΠΑΣΟΚ, Αντιδήμαρχο Οικονομικών της Δημοτικής Αρχης Γιακαλή, που παραδίδει ως “προίκα” στο νέο Δήμο Λέσβου ένα δυσβάσταχτο χρέος (που πιθανόν να υπερβαίνει τα 15 εκατομμύρια ευρώ).
  2. Ο δικός μας συνδυασμός δεν προσέτρεξε στη στήριξη του από την ακροδεξιά του κ. Καρατζαφέρη, όπως ο συνδυασμός του κ. Βουνάτσου, που συστεγάζει στο ψηφοδέλτιό του στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ.
  3. Ο δικός μας συνδυασμός δεν φέρει συνευθύνη για τη σημερινή υποβάθμιση και κατάντια του νησιού μας, όπως ο κ. Βουνάτσος, που διετέλεσε πάνω από 15 χρόνια κυβερνητικός Βουλευτής και Νομάρχης, υπερψηφίζοντας και εφαρμόζοντας “με χέρια και με πόδια”, την πολιτική που μας έχει φέρει ως εδώ. Την πολιτική της ιδιωτικοποιήσης του δημόσιου πλούτου, του ρουσφετιού, της διαφθοράς και του βολέματος των “ημετέρων”.
  4. Ο δικός συνδυασμός στέκεται μαχητικά απέναντι στον εθνικισμό και το λαϊκισμό, που αποτελούν σήματα κατατεθέντα του πολιτικού προφίλ του κ. Βουνάτσου.

Η “Αλλαγή Πορείας” έχει συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους με καθαρά πρόσωπα και χέρια. Ανθρώπους νέους, με όρεξη για δουλειά, αλλά και ανθρώπους έμπειρους, δοκιμασμένους, που πέρασαν από θέσεις ευθύνης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και άφησαν πίσω τους μόνο αξιόλογο έργο και θετικές κρίσεις.

Οι άνθρωποι αυτοί θα εργαστούν για την άμεση εφαρμογή του ρεαλιστικού προγράμματος δράσεων χαμηλού κόστους, που προτείνουμε στο λεσβιακό λαό. Ένα πρόγραμμα που έχει ως άμεσο στόχο να κρατήσουμε το νησί μας όρθιο, απέναντι στο Μνημόνιο και τον Καλλικράτη. Να ξαναβάλουμε τη Λέσβο στο δρόμο της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης για όλους.

 

Αν, μετά από όλες αυτές τις επισημάνσεις, ο κ. Βουνάτσος επιμένει ακόμα πως ο συνδυασμός του βρίσκεται κοντά στις δικές μας θέσεις, τον κάλούμε να το αποδείξει, στηρίζοντας την “Αλλαγή Πορείας” τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Και, εν πάσει περιπτώσει, ας σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη του λεσβιακου λαού. Τώρα πια, έχουν πείρα και γνώση οι συμπολίτες μας. Ίσως, τελικά, αυτό να είναι που τον πανικοβάλει και τον οδηγεί σε τόσο φαιδρές δηλώσεις. Το γραφείο τύπου του συνδυασμού “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ” ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!