Πολιτική

23/12/2015 - 19:43

Σ.Γαληνός προς Σ. Γεωργούλα: εγώ σας απαντώ στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά εσείς απέχετε!

pan style="font-size: 13.008px; line-height: 1.538em;">Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο Άλλος Δρόμος», Στράτο Γεωργούλα, την παρακάτω επιστολή.

 

Αξιότιμε κε Γεωργούλα,

 

Με την παρούσα επιστολή, θέλω να σας ενημερώσω σχετικά με τα ζητήματα που θέτει η από 09 Δεκεμβρίου 2015 επιστολή σας.

Όπως αναφέρετε, αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατικής μας διαδικασίας είναι ο έλεγχος των πράξεων της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση, με τη μόνη διαφορά ότι ο έλεγχος αυτός ασκείται εντός του δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου, δηλαδή του δημοτικού συμβουλίου.

 

Σε κάθε ερώτημα που θέτετε, έχω προσωπικά τοποθετηθεί και απαντήσει εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις τοποθετήσεις μου αυτές, επιλέξατε να απέχετε υποβαθμίζοντας τον ρόλο της αντιπολίτευσης όπως τον περιγράφετε στην επιστολή σας. Αντίθετα, συνεχίζετε την τακτική της αντιπολίτευσης μέσω του τύπου με μοναδικό γνώμονα την πολιτική χροιά που αφήνει η λέξη μνημόνιο και όλα τα παράγωγά της, κάτι που σας εκθέτει στα μάτια των συμπολιτών μας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι για τα μνημόνια τοποθετήθηκα ευθαρσώς όταν έπρεπε και εκεί που έπρεπε.

Μπορείτε να συνεχίσετε την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών σας συμφερόντων. Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά, θέτουμε ως μοναδική μας προτεραιότητα το καλό της Λέσβου και εργαζόμαστε συστηματικά για την πρόοδο των πολιτών της. Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί η πρόθεσή μας να αποκτήσουμε με κάθε τρόπο τα ακίνητα που σήμερα ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και για τα οποία θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν με τη στάση σας εξυπηρετείτε μνημονιακές στοχεύσεις, δηλαδή την πώλησή τους και την υπαγωγή τους σε ξένα συμφέροντα, κάτι που φυσικά δεν θα επιτρέψουμε.

 

 

Με εκτίμηση,

Δήμαρχος Λέσβου

Σπύρος Γαληνός

 

 

 

up date άμεση απάντηση από τον Σ. Γεωργούλα 

Απάντηση στην επιστολή Δημάρχου Λεσβου

 
Αξιότιμε κε Γαληνέ
 
Για ακόμη μια φορά, η ΜΗ απάντηση σας, εμπεριέχει προσωπικές αιχμές στις πολιτικές μου ερωτήσεις. Για μια ακόμη φορά, δεν θα πέσω σε αυτο το επίπεδο της προσωπικής αντιπαράθεσης. Απλώς για να διευκρινήσουμε τους όρους που χρησιμοποιήσατε, μικροπολιτικά συμφέροντα ειναι οι αδιαφανείς διορισμοί και οχι ο έλεγχος της αντιπολίτευσης για αυτή την πρακτική. Εξυπηρέτηση μνημονιακής στόχευσης ειναι να ζητάς να προχωρήσουν γρήγορα οι πλειστηριασμοί δημόσιας γης απο το ΤΑΙΠΕΔ και οχι να το καταγγέλλεις αναδεικνύοντας οτι ξανά-αγοράζεις δημοτική γη με λεφτά των δημοτών.
Σας εύχομαι προσωπικά καλές γιορτές και ένα ευτυχισμένο νέο έτος στο οποίο θα αναμένω τις ουσιαστικές σας απαντήσεις στα ερωτήματα μας. 
 
Στράτος Γεωργούλας
Επικεφαλής της δημοτικής παραταξης Λεσβου "ο άλλος δρόμος"

Μοιράσου το άρθρο!