Πολιτική

20/04/2011 - 14:03

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την συνέντευξη τύπου του κ. Σηφουνάκη

Ο κ. Σηφουνάκης, στη χθεσινή πασχαλινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, έκανε μια εκτενή αναφορά στα έργα που ΘΑ γίνουν στη Λέσβο. Πέραν του ότι η αναφορά του σε πολλά από τα έργα ήταν τελείως ασαφής και παντελώς μη δεσμευτική (εργοστάσιο ΔΕΗ, Νότια Παράκαμψη Μυτιλήνης, Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, Λιμάνια Σιγρίου και Μυτιλήνης), ο κ. Υπουργός παρέλειψε να αναφερθεί “στα έργα” που η κυβέρνησή, στην οποία συμμετέχει, ήδη υλοποιεί στα νησιά μας. Ας του θυμίσουμε μερικά:
  • 11.800 καταγεγραμμένοι άνεργοι, στον ΟΑΕΔ, 150 – 200 άνεργοι κάθε μήνα, στο Β. Αιγαίο. Οι νέοι έχουν ήδη αρχίσει να φεύγουν από τα νησιά μας.
  • Εκατοντάδες μικρομάγαζα έχουν που ήδη βάλει λουκέτο, σε μια αγορά που έχει καταρρεύσει.
  • Το εισόδημα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα έχει μειωθεί πάνω από 20%. Ελαστικές σχέσεις εργασίας, ημιαπασχόληση και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
  • Εκατοντάδες οικογένειες που δυσκολεύονται να πληρώσουν την ΔΕΗ και το νερό, Σε πολλά σπίτια της πόλης το ρεύμα είναι κομμένο.
  • Ουσιαστική κατάργηση του Βοήθεια στο Σπίτι. Κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών, σημαντικές ελλείψεις υλικών στο νοσοκομείο, ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας με το χαράτσι της πληρωμής για εξετάσεις
  • Αδυναμία πληρωμής από το Δήμο Λέσβου των εργαζομένων και προμηθευτών του. Εκατοντάδες συμβασιούχοι απλήρωτοι.
Αυτά είναι μερικά, ενδεικτικά, έργα της κυβέρνησης, στα οποία και ο κ. Σηφουνάκης έχει βάλει την υπογραφή του. Σε αυτά δεν αναφέρθηκε χθές ο κ. Αναπληρωτής υπουργός. Οι πολίτες της Λέσβου, πρέπει όμως να του τα θυμίζουν, κάθε φορά θα εμφανίζεται στα χωριά και την πόλη, προκείμενου να σκορπίζει ευχές και υποσχέσεις.

Μοιράσου το άρθρο!