Πολιτική

16/09/2021 - 19:27

«Σηκώνει αυλαία» το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη!

Πάνω από ένα μήνα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ προετοιμάζουν με πολύ μεράκι τις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ με σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!» που ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Σαπφούς!

Αυτό εξάλλου είναι που το κάνει και ξεχωριστό και «άφθαρτο» στο χρόνο.. Τα «διαφορετικά» υλικά με τα οποία χτίζεται: με  το μεράκι, την ανιδιοτέλεια, με τη δίψα μας για δημιουργία, για ζωή!

Είμαστε έτοιμοι! Αύριο το 47ο Φεστιβάλ «σηκώνει αυλαία» στην πλατεία Σαπφούς, έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο που θα το επισκεφτεί!

Δύο μέρες γεμάτες με εκδηλώσεις,  Παρασκευή και Σάββατο 17 & 18 Σεπτέμβρη, με καλλιτεχνικά σχήματα, θεματική συζήτηση για το σχολείο, θεματικές εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, δραστηριότητες για τις μικρότερες ηλικίες των μαθητών, προβολή βίντεο για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πολλά άλλα…

Δε θα μπορούσε να λείπει από το φεστιβάλ μας η μουσική του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που εξέφρασε με νότες τις αγωνίες, τους πόθους, τους αγώνες και τα πάθη του ελληνικού λαού, που έβαλε στα χείλη του λαού και της νεολαίας, στα σπίτια χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων, στίχους μεγάλων ποιητών, μεταξύ άλλων του κορυφαίου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου!

 

Και βέβαια, η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, με ομιλητή το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα των φεστιβαλικών εκδηλώσεων:

Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη

19:30 Χαιρετισμός από τον Δημήτρη Ευσταθίου, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ

19:45 Συζήτηση με θέμα: «ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-2022: Χρονιά αγωνιστικής διεκδίκησης για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει»

20:15 Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τους «Rebetels»

21:00 Λαϊκό γλέντι με τους «LaΜuzica»

 

Σάββατο 18 Σεπτέμβρη

20:15 Προβολή βίντεο για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα

20: 30 Ομιλία από το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

21:30 Μεγάλη συναυλία με τους RAD Music International

Μοιράσου το άρθρο!