Πολιτική

30/09/2019 - 06:19

«Σημαιοφόροι» και ακροδεξιοί αμαύρωσαν την επέτειο στη Μυτιλήνη - Πυρά κατά Κύτελη από 3 παρατάξεις

Ανακοίνωση τριών δημοτικών παρατάξεων

Με απαράδεκτο τρόπο η δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη αποπειράθηκε το περασμένο Σαββάτο να υποτιμήσει τη γιορτή για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

Αφού και μετά από πιέσεις μόλις την περασμένη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε τελικά τη διοργάνωση της εκδήλωσης έσπευσε με δελτίο τύπου να αλλοιώσει το αντιφασιστικό – αντιναζιστικό πνεύμα της επετείου. Ταυτίζοντας, κατά την κυρίαρχη πλέον ακροδεξιά ρητορική του κόμματος του την αντίθεση στο ναζισμό από τον οποίο τόσα πολλά υπέφερε ο τόπος με «κάθε άλλη μορφή ολοκληρωτισμού». Ταυτίζοντας τους εκτελεσμένους στα Τσαμάκια 42 αντιφασίστες πατριώτες  με τους φασίστες δολοφόνους τους!!!!

. Αλήθεια κύριε Κύτελη,

Ποια είναι η «άλλη μορφή ολοκληρωτισμού» την οποία σπεύσατε να καταδικάσετε στα Τσαμάκια το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου; Είναι τα 20.000.000 νεκροί που έδωσε η τότε Σοβιετική Ένωση για να σταματήσει την επέλαση των φασιστών και να υπερασπιστεί την ελευθερία και την ισότητα των λαών;    ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ!!!!!!!!

 Για πρώτη φορά  από την πτώση της φασιστικής δικτατορίας (υπό το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας του 1974) μέχρι σήμερα,  τα Τσαμάκια,  που με απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκε, «Μαρτυρικός τόπος Ιστορικής Μνήμης της νεότερης ιστορίας του νησιού» μετατράπηκαν με ευθύνη σας, σε σκηνή απ’ όπου παρέλασαν «σημαιοφόροι», «σταυροφόροι» και άλλοι ακροδεξιοί πρωταγωνιστές σε ρατσιστικές πράξεις βίας ακόμα και υπόδικοι για αυτές, «ρυπαίνοντας» το νόημα της μέρας αλλά και τον τόπο μαρτυρίου 42 πατριωτών.

Καλούμε τον κ. Κύτελη να αντιληφθεί την ανάγκη της συμφιλίωσης και της κοινής δημοκρατικής δράσης για το καλό του Δήμου. Να σταματήσει να ενεργεί κατ’ εντολή ή καθ’ υπόδειξη των προεκλογικών του ακροδεξιών συμμάχων..

Υ.Γ. Αλήθεια πως εξηγεί ο Κ. Κύτελης ότι η επίμαχη παράγραφος δεν αναγνώστηκε την ώρα της εκδήλωσης αλλά εμφανίστηκε στο γραπτό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα;;;

 

 

«Αλλάζουμε τον τόπο μας» Μαμάκος Μιχάλης

«Με πυξίδα τον πολίτη» Χιωτέλλη Εριφύλη

« Επαννεκίνηση» Αστυρακάκης Κώστας

 

(οι φωτογραφίες είναι από το δελτίο τύπου του Δήμου Μυτιλήνης)

Μοιράσου το άρθρο!