Πολιτική

26/07/2023 - 17:08

Σκληρή απάντηση Αντιδημάρχου Πολιτισμού για τις προεκλογικές συκοφαντίες με φόντο το "Λεσβιακό Καλοκαίρι"

Το φετινο Λεσβιακο Καλοκαιρι ειναι και συνεχιζει να ειναι απ τα καλυτερα των τελευταιων χρονων .Το μαρτυρουν οι πολιτες, οι επισκεπτες , φορεις αλλων περιοχων οπου μιλουν για το ΞΑΚΟΥΣΤΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, φιλοι και αντιπαλοι.

Με το απο 20.7.2023 εγγραφο της, η Δντρια της Οικονομκης Υπηρεσιας, μας ενημερωσε πως για τρεις εκδηλωσεις δε μπορει να γινει η αναληψη , δηλαδη δεσμευση του ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ποσου , οπως προβλεπεται , ητοι τη συναυλια με το Στεφανο Κορκολη στο Βρανα και οι επιχορηγησεις δυο συλλογων που θα διοργανωνταν απ ευθειας απ το Δημο Μυτιληνης.Υποψιν πως οι δυο αυτοι συλλογοι παντοτε επιχορηγουνταν και ειχαμε κι εχουμε αψογη συνεργασια. Αυτες οι εκδηλωσεις ηταν οι τελευταιες για τις οποιες εκρεμουσε η αναληψη στην Οικονομικη υπηρεσια.

Απ την πλευρα της η Δνση Πολιτισμου τα ειχε δρομολογησει ολα εδω και μηνες και οι φακελοι ειχαν αποσταλει εδω και πολυ καιρο στην οικονομικη υπηρεσια, ενω ειχαμε υποβληθει και σε εξοδα διαφημισης και μετακινησης.

Η μη αναληψη δεν αφορα μονο τον πολιτισμο αλλα ολες τους τομεις του Δημου οπου εκκρεμουν αναληψεις .Εχουν παγωσει ολα .

Αυτο οφειλεται κυριως οπως μας δηλωσαν, στο δημοσιονομικο προβλημα που δημιουργησε η εκτελεση των δικαστικων αποφασεων για τους εργαζομενους στα κοινωφελη προγραμματα του ΟΑΕΔ για την οποια απαιτουνται μεγαλα ποσα και πρεπει να αντληθουν χρηματα απο ολους σχεδον τους κωδικους .

Οσον αφορα την ακυρωση των θεατρικων παραστασεων ειναι συνηθες φαινομενο οταν η παραγωγη βλεπει πως δεν μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα καθως απαιτουνται μεγαλες δαπανες μετακινησης ολων των συντελεστων .

Γι αυτο και η σχετικη ανακοινωση ερχεται απ την ιδια την παραγωγη. Οι ιδιες παραστασεις ακυρωθηκαν και στη Χιο.

Ολα αυτα τα ετη η ομαδα της Αντιδημαρχιας Πολιτισμου πρεξαρχοντος εμου, ειμαστε δεκτες μια αηθους κατασυκοφαντησης , διασυρμου και σπιλωσης σε αντιθεση με το εργο που επιτελειται κι αναγνωριζεται απ την πλειοψηφια των πολιτων .Τωρα προεκλογικα αυτο εντεινεται καθως γινομαστε αθυρμα μιας σκοπιμης παραπληροφορησης για προεκλογικους λογους .

Ειναι εμφανες πως ολα αυτα τα χρονια πολλοι ξεβολευτηκαν και θεωρουν με τις εκλογες πως ηρθε η ωρα να ανακτησουν τα κεκτημενα τους, χωρις να τους νοιαζει εαν βλαπτεται η φημη του τοπου μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΤΣΑΚΥΡΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

Μοιράσου το άρθρο!