Πολιτική

10/04/2023 - 14:00

Σκληρή απάντηση Δημάρχου Μυτιλήνης στην ΕΣΗΕΠΗΝ - Ποιοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως «πολιορκητικός κριός»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΗΣΩΝ (

Με ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών καταγγέλλει το Δήμαρχο Μυτιλήνης για δήθεν επιλεκτική διαδικασία ενημέρωσης και για αποκλεισμό Μέσων και δημοσιογράφων, αποδεχόμενη άκριτα τους ισχυρισμούς κάποιων μελών της, στο όνομα των όποιων προσωπικών και συντεχνιακών σκοπιμοτήτων, που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. 

Γιατί η πραγματικότητα και η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή είναι εκείνοι που έχουν αποκλειστεί εντελώς από το συγκεκριμένο μέσο, δεχόμενοι μια ανηλεή πολεμική, που δεν έχει καμιά σχέση με την υπεύθυνη ενημέρωση και την αναγκαία κριτική για τις δημοτικές υποθέσεις και τη δράση της Δημοτικής Αρχής. Στο δικό τους «λόγο», πάντα επικριτικός για τη Δημοτική Αρχή, ποτέ δεν αναζητήθηκε ο όποιος «αντίλογος». Κατά τ΄ άλλα η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος είναι αυτοί που «αποκλείουν» Μέσα και δημοσιογράφους. 

Για να πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, άλλωστε μικρός τόπος είμαστε και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, είναι προφανές ότι συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένο Μέσο, για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους και τις δικές τους σκοπιμότητες, εδώ και πολύ καιρό αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως «πολιορκητικός κριός», αντιπολιτευόμενοι στη Δημοτική Αρχή και στο Δήμαρχο, με στόχο να τη συκοφαντήσουν στην κοινή γνώμη και στην τακτική τους αυτή εντάσσεται και η εν λόγω καταγγελία της Ένωσης Συντακτών. 

Όπως και να έχει, ξεκαθαρίζουμε: Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεν έχουν κανένα λόγο να αποκλείσουν κανένα δημοσιογράφο και Μέσο. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι ανοιχτά σε όλους και η όποια κριτική καλοδεχούμενη, αρκεί να υπηρετεί τον πλουραλισμό των απόψεων και την ελευθεροτυπία και όχι τη συνειδητή διαστρέβλωση στο όνομα των όποιων σκοπιμοτήτων. 

Άλλωστε, όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας και τις συμπεριφορές μας και η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος δεν αποτελούν εξαίρεση. Όπως κρίνονται και οι κρίνοντες, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κοινή γνώμη του τόπου μας έχει βγάλει τα συμπεράσματά της για το ρόλο και τις σκοπιμότητες του καθένα.

Μοιράσου το άρθρο!