Πολιτική

25/11/2010 - 16:46

Σκληρή απάντηση Ν.Γιακαλή σε Θεολογίτου για το δάνειο του Δήμου

yle="text-align:justify;">Από κόσκινο περνάει τη κα Θεολογίτου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μετά την ακύρωση της απόφασης δανείου του Δήμου Μυτιλήνης από τη Πέριφέρεια.

Η απάντηση του Ν. Γιακαλή:

Όπως ήδη γνωρίζετε από σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας, η κ. Θεολογίτου ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που είχε ληφθεί ΝΟΜΙΜΑ για τη σύναψη ενός δανείου 1.490.000€ ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, οι εργολάβοι καθαριότητας και οι προμηθευτές του Δήμου και ενός δανείου που είμαστε αναγκασμένοι και από το νόμο να πάρουμε, για να κλείσουμε το λογαριασμό Overdraft στην Εμπορική Τράπεζα, ύψους 1.759.000€, που ανοίχτηκε με δάνειο που είχε πάρει η Δημοτική αρχή του κ. Χατζηκομνηνού.
Πρέπει να πω, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών γνωρίζοντας ότι όλοι σχεδόν οι Δήμοι στη χώρα έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, επέτρεψε τη λήψη δανείων, με δεδομένο ότι κατά το 2010 έγιναν μεγάλες περικοπές στις χρηματοδοτήσεις των Δήμων λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας (συγκεκριμένα περικόπηκαν 4.000.000€ για το Δήμο Μυτιλήνης).
Η ακύρωση της απόφασης έγινε με το επιχείρημα, ότι το ζήτημα δε συζητήθηκε στη Δημαρχιακή Επιτροπή. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για μια ακόμα πρόφαση της κ. Θεολογίτου, η οποία για 40 ημέρες έψαχνε τρόπο να ακυρώσει την απόφαση και να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε ανθρώπους, που πρέπει να πληρωθούν.
Γιατί, όπως όλοι όσοι ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση γνωρίζουν, το όργανο που είναι κυρίαρχο και αποφασίζει είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο πάντα η Δημαρχιακή Επιτροπή παραπέμπει τα κρίσιμα θέματα. Η ίδια διαδικασία εξάλλου, είχε ακολουθηθεί και στο παρελθόν με Γ.Γ. της Περιφέρειας τον κ. Λέκκα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Επειδή αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι, προσφεύγουμε αύριο στην επιτροπή του άρθρου 152, κατά της απόφασης της κ. Θεολογίτου.
Οφείλω όμως να πω και κάτι τελευταίο. Είναι παντελώς απαράδεκτο και φανερώνει το χαρακτήρα της κ. Θεολογίτου, η οποία επιλέχθηκε να υπηρετήσει από τη θέση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και να συνεργαστεί με την Αυτοδιοίκηση, ότι την απόφασή της τη διοχέτευσε επιλεκτικά σε μια εφημερίδα. Δεν είχε καν την ευγένεια ή την πρόνοια, να σηκώσει το τηλέφωνο και να τη γνωστοποιήσει όχι στον μόλις πριν λίγες μέρες εκλεγέντα Περιφερειάρχη, αλλά στο Δήμαρχο της πόλης που τη φιλοξενεί.
Σε ότι με αφορά, επιδιώκω να έχω πάντα καλή συνεργασία ακόμα και με τους πολιτικούς αντιπάλους μου, τους οποίους σέβομαι ως ανθρώπους και ως αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη. Για την κ. Θεολογίτου φαίνεται ότι αυτά είναι «ψιλά γράμματα» εάν δε φανερώνουν κάτι άλλο…
Λυπάμαι αλλά εκείνη επέλεξε αυτό το δρόμο. Εκείνη δεν επέδειξε καμία ευαισθησία για ένα σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με ανθρώπους και τη ζωή τους, τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Για να επιβεβαιώσει περίτρανα όλους εκείνους που συζητούν, ότι η επιλογή της ήταν -όπως αποδεικνύεται καθημερινά- μια λάθος επιλογή.

Νάσος Γιακαλής
Δήμαρχος Μυτιλήνης»

Μοιράσου το άρθρο!