Πολιτική

07/07/2020 - 12:42

"Σκληρό χτύπημα" στη Δημοτική Αρχή από την Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι τα προβλήματα του Δήμου δεν λύνονται μέσω του Facebook. Το έχουμε επισημάνει επανειλημμένως και συνεχίζεται η ίδια απαράδεκτη τακτική.

Τα θέματα κουβεντιάζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που επίσης έχουμε επισημάνει, και όχι στο Διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δεν μπορεί σοβαρά θέματα να έρχονται τρεις ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου όπως την προηγούμενη φορά (Θέμα: Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπική Αυτοδιοίκησης) και στη συνέχεια να ενημερωνόμαστε πάλι από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι ο Δήμαρχος συζητάει την ίδρυση του Νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης με το Δήμαρχο Λήμνου. Για αυτήν την κατάσταση ευθύνονται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι που φέρνουνε τα θέματα τελευταία στιγμή, αλλά κυρίως όσοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέχονται αυτήν την κατάσταση. Κάθε φορά προσπαθούν με φθηνές δικαιολογίες να αιτιολογήσουν αυτήν την πάγια τακτική τους.

Ως απάντηση λοιπόν στην ενημέρωση που έχουμε από εσάς μέσω Facebook, να προσθέσουμε ότι κατά την επίσκεψη του κ. Μηταράκη Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και σε όλα τα δημοτικά συμβούλια που έγινε συζήτηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είχαμε επισημάνει ότι ο  δρόμος είναι πολύ μακρύς και οι όποιες κορώνες για λύση του προβλήματος ήταν πολύ πρόσκαιρες. Όπως διαπιστώνει ο καθένας μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα τα προβλήματα επανήλθαν. Ήδη δεν έχουμε καμία ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για το τι γίνεται με το χώρο της καραντίνας στην περιοχή Θέρμα, στη Δ.Ε. Μήθυμνας,  που θεωρούμε ότι με τις πρακτικές  αυτές θα δημιουργηθεί μια νέα δομή. Θα θέλαμε πολύ να κάνουμε λάθος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση σας είχαμε προτείνει λύσεις που αν τις είχατε υιοθετήσει, σήμερα τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα και δεν θα καταφεύγατε στην κατάπτυστη εκβιαστική κίνηση, ότι αν οι ξενοδόχοι δεχθούν τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες θα γίνουν έλεγχοι για σωστά δηλωμένα τετραγωνικά. Πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται συσχετισμός τέτοιων θεμάτων και δεν μπορεί ένας θεσμός που τον θεωρείτε εσείς αυτοδιοίκητο να λειτουργεί με εκβιαστικό χαρακτήρα. Είναι ακόμα μία επιβεβαίωση ότι οι δήμοι πλέον είναι διοικητικοί μηχανισμοί και κατ’ επέκταση το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. Βέβαια σε αυτό δεν είναι υπόλογη μόνο η δική σας παράταξη, αλλά και η παράταξη με την οποία συνεργαστήκατε.

Όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο, να συζητιούνται καθαρά και να μην  στηρίζουν με πλάγιο τρόπο ρατσιστικές εκδηλώσεις. Με αυτό τον τρόπο στρέφονται οι συνδημότες μας ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και τους αποπροσανατολίζετε από τα πραγματικά τους  προβλήματα. Δεν μπορούμε τη μη αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας να τη χρεώνουμε στα πρόσωπα των προσφύγων και των μεταναστών, και να μη καταγγέλλουμε την πολιτική και τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, τόσο για το προσφυγικό όσο και για την συνολική υποβάθμιση του τόπου μας (π.χ. τιμές αγρο-κτηνοτροφικών προϊόντων). Κανείς δεν θα πει όχι στον τουρισμό, αλλά βλέπουμε και χώρες της Ευρώπης που έχουν τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, να στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον πρωτογενή τομέα, κάτι που οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) εδώ για δεκαετίες έχουν «ξεχάσει».

Δεν μπορεί να πιστεύει κανείς ότι οι Οργανισμοί Ανάπτυξης των δήμων μπορούν να δώσουν λύσεις σε τέτοια θέματα, όταν αυτές είναι δοκιμασμένες, έχουν αποτύχει και τις περισσότερες φορές δημιούργησαν χρέη.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να πρωτοστατήσει στην διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων και να καλλιεργήσει την αγωνιστική διάθεση στους συνδημότες μας, διεκδικώντας από την κεντρική εξουσία αυτά που μας ανήκουν.  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ευτυχία των λίγων και ελαχίστων πατάει στην δυστυχία των πολλών.

 

Συκάς Ιωάννης, Σαλταμάρας Γεώργιος, Βαξεβάνης Σταύρος, Πανταχός Αντώνης, Κλιομηδιώτης Θέμης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης

Μοιράσου το άρθρο!