Πολιτική

24/03/2014 - 17:26

«Σπάει» το Δήμο Λέσβου ο Στράτος Γεωργούλας – Οι λαϊκές συνελεύσεις θα καθορίζουν τη δράση

yle="text-align: justify;">Στην Αγία Παρασκευή, τη Σκαμιά, την Άργενο και το Λεπέτυμνο περιόδευσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας, συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Κίνησης «ο Άλλος Δρόμος».

Την Κυριακή παραβρέθηκε και μίλησε σε ανοιχτή συνέλευση στο Μόλυβο, με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής. Μετά την τοποθέτηση του υποψήφιου Δημάρχου Λέσβου, πήραν το λόγο πολλοί κάτοικοι, που αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, προβλήματα που γιγαντώθηκαν εξαιτίας των πολιτικών του μνημονίου, αλλά και της εγκατάλειψης του Μολύβου και των γύρω χωριών, απ’ την αδυναμία της δημοτικής αρχής και τις προσταγές του “Καλλικράτη”.

Ο κ. Γεωργούλας, στη τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην αλλαγή του μοντέλου διοίκησης του Δήμου Λέσβου που υποστηρίζει η παράταξή του, στην ανάγκη από 1η Σεπτεμβρίου να υπάρξει ουσιαστική αποκέντρωση σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες, ενώ τόνισε τη σημασία των λαϊκών συνελεύσεων στα χωριά και τις γειτονιές, ως ένα σημαντικό μέσον για τη συμμετοχή των κατοίκων στα τοπικά δρώμενα και στις αποφάσεις που τους αφορούν. Προσδιόρισε με σαφήνεια ότι οι πόροι που αναλογούν στα χωριά για μικρά έργα τοπικής σημασίας θα βρίσκονται στα χέρια των τοπικών συμβουλίων, που θα έχουν προϋπολογισμό και δυνατότητα δράσης. «Οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών για τα τοπικής σημασίας ζητήματα είτε μέσω των λαϊκών συνελεύσεων, είτε μέσω των αποφάσεων των τοπικών συμβουλίων, θα είναι σεβαστές», τόνισε ο  Στράτος Γεωργούλας και στηλίτευσε της λογική της πελατειακής δομής του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, που όπως φαίνεται επιλέγεται να αναπαραχθεί και πάλι απ’ τοπικούς παράγοντες που αναζητούν στέγη και ρόλο σε άλλα ψηφοδέλτια.

 

Ο κ. Γεωργούλας, άκουσε από τους κατοίκους του Μολύβου για την κακή κατάσταση των υποδομών, για το δρόμο της Εφταλούς που συμπληρώνει μια πενταετίας σε κακή κατάσταση, για την κακή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος του Μολύβου και για τις υποδομές τουρισμού που είναι ελλιπείς.

Ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε, δείχνει πως οι κάτοικοι στα κεφαλοχώρια της Λέσβου ανησυχούν για την πορεία του τόπου τους και οι εκλογές του Μαΐου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν την τύχη στα χέρια τους με την εκλογή του «Άλλου δρόμου» στη δημοτική αρχή.

 


Δείτε βίντεο με το περιεχόμενο της συνέντευξης τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Λέσβου Στράτου Γεωργούλα που δόθηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο. Στο πάνελ μαζί με τον Στράτο Γεωργούλα οι Νίκος Χρυσάφης και Βαγγέλης Παυλής.

 

Μοιράσου το άρθρο!