Πολιτική

02/05/2018 - 20:00

"Σπάει" ο Δήμος Λέσβου... το φθινόπωρο... λέει ο Σκουρλέτης

&l

aquo;Το φθινόπωρο θα υπάρξουν περιορισμένες χωροταξικές αλλαγές , σε περίπου 10 δήμους σε όλη χώρα, κυρίως νησιωτικούς όπου κρίνεται η ανάγκη να μην ισχύει ο κανόνας ένας δήμος ένα νησί, και οπωσδήποτε ο δήμος της Λέσβου είναι μια τέτοια περίπτωση» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στο 14ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μυτιλήνη.

Όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών  «στο παρόν νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί μια τέτοια ρύθμιση. Η συζήτηση για τον αριθμό των δήμων που θα πρέπει να διασπαστεί το νησί της Λέσβου, δεν μπορεί να γίνει στο πόδι.  Απαιτείται η εκπόνηση εμπεριστατωμένης μελέτης και βιώσιμης πρότασης για μια σειρά θεμάτων εκτός από τον αριθμό των δήμων, για το προσωπικό, τα μηχανήματα, πιθανά χρέη κτλ.»

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στη Τ.Α,  που περιλαμβάνονται στο σχετικό Ν/Σ  Κλεισθένης 1 , τονίζοντας ότι είναι η αρχή μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα συνεχιστεί.

Κάλεσε την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ να καλέσουν τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην συζήτηση για τη μεταρρύθμιση αυτή και να μη μείνουν «σε μια στείρα πολιτική προσωπικών φιλοδοξιών κάποιων προέδρων».

 

ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!