Πολιτική

08/05/2014 - 14:58

Σπύρος Γαληνός στην Καλλονή: κατοχύρωση του brand-lesvos ως σήμα υψηλής ποιότητας στα τρόφιμα

Σ

' ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο στην Καλλονή , που παλλόταν από ενθουσιασμό, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός έδωσε χθές 7/5/2014 το στίγμα του συνδυασμού «ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ».

Με αφορμή τη δημοσίευση στο ΦΕΚ για το κλείσιμο του ΙΚΑ Καλλονής , αναφέρθηκε στην ερήμωση της λεσβιακής υπαίθρου και των επιπτώσεων που έχει η ερήμωση αυτή, στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού.

Έθεσε σαν πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα του, την ανατροπή του κλίματος αυτού μέσω της ενίσχυσης της αυτοδιοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των χωριών της Λέσβου με μέτρα όπως η ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων, η σύσταση των συμβουλίων περιοχής και η κατοχύρωση του brand-lesvos ως σήμα υψηλής ποιότητας στα τρόφιμα , στα προϊόντα , στον τουρισμό , στον πολιτισμό.

Για την εξασφάλιση του πρώτου αυτού στόχου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πραγματοποίηση του δεύτερου στόχου , της δημιουργίας ενός λειτουργικού Δήμου.

Εκτός των μακροοικονομικών και διαρθρωτικών στόχων ο κ. Γαληνός τόνισε επίσης, ότι βασικός στόχος του συνδυασμού είναι και η κοινωνική αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα , η στήριξη των υποδομών υγείας, παιδείας, πολιτισμού , αθλητισμού και η προστασία του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας την ομιλία του καταχειροκροτούμενος, εξέφρασε την βεβαιότητα του συνδυασμού του για την τελική και εντυπωσιακή νίκη.

Μοιράσου το άρθρο!