Πολιτική

10/09/2015 - 17:44

Στα χωριά Κάπη, Κλειώ και Συκαμιά η Λαϊκή Ενότητα

Στα χωριά Κάπη, Κλειώ και Συκαμιά περιόδευσε χθες κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Γιάννη Ζερδελή και τους υποψήφιους βουλευτές Άκη Πατσελή, Θράσο Αβραάμ και Πέπη Κοκκίνη.

Μετά το τέλος της περιοδείας ο Γιάννης Ζερδελής δήλωσε:

“Οι προβλεπόμενες από το τρίτο μνημόνιο άμεσες περικοπές στο μη ανταποδοτικό-προνοιακό μέρος των κατώτατων συντάξεων του Ι.Κ.Α. και σε όλες τις συντάξεις του Ο.Γ.Α. θα οδηγήσουν σε μείωση των κατώτατων συντάξεων γήρατος από 486 ευρώ μηνιαία στα 338 ευρώ και σε μηνιαία σύνταξη του ΟΓΑ από 360 σε 120 ευρώ για 160.000 παλαιούς συνταξιούχους του. Στα παραπάνω μέτρα έρχεται να προστεθεί η σταδιακή μείωση των δικαιούχων του Ε.Κ.Α.Σ. έως την κατάργησή του ως το τέλος του 2019 και η αύξηση των εισφορών υγείας.  Δεν είναι δυνατόν οι απόμαχοι της δουλειάς να θυσιάζονται για ακόμη μια φορά στο τέρας του μνημονίου. Στη σημερινή μας περιοδεία διαπιστώσαμε πόσο ενημερωμένοι είναι οι κάτοικοι και πόσο αμφισβητούν την κυρίαρχη αφήγηση για έλλειψη εναλλακτικής πρότασης. Στη Λαϊκή Ενότητα βρίσκουν το μέσο έκφρασης στην κάλπη του μεγάλου ΟΧΙ τους.”

Σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται η τοπική κοινωνία από τις προσφυγικές ροές, δήλωσε:

“Η πλειοψηφία των κατοίκων της Λέσβου, ιδιαίτερα των περιοχών που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από την ένταση των προσφυγικών ροών, έχουν τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία τους και τη δημοκρατική παράδοση αυτού του τόπου. Οφείλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που καλύπτουν με μεγαλείο ψυχής και περίσσευμα ανθρωπιάς τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού. Σε αυτό τον αγώνα τους δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι. Η Λέσβος αποτελεί αναπόφευκτα πόρτα εισόδου στην Ευρώπη. Αυτή η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να ανακουφίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που πήραν το δρόμο του ξεριζωμού και να βοηθήσει τον τόπο μας έμπρακτα, όχι με κονδύλια-ψίχουλα που αποκρύπτουν τις ευθύνες της και αποκοιμίζουν τις τύψεις της, αλλά με μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Μια πολιτική που να έχει ως αφετηρία την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, όπως ταιριάζει ακριβώς σε μια χώρα που οι άνθρωποί της έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση, που σήμερα βλέπει τους νέους της να φεύγουν για την ξενιτειά.”

Χτες κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου, ενώ σήμερα το πρωί επισκέφθηκε την Εφορία.

Τις επόμενες μέρες οι περιοδείες θα πραγματοποιηθούν τα απογεύματα ως εξής:

  • Παρασκευή: Γέρα
  • Σάββατο: Καλλονή
  • Κυριακή: Πέτρα-Μόλυβος

Μοιράσου το άρθρο!