Πολιτική

24/04/2021 - 10:11

Στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής... τα χάλια μας - Επιστολή Θ. Βαλσαμίδη στον Περιφερειάρχη

Επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Βαλσαμίδη στον Περιφερειάρχη, σχετικά με το έργο της ανακατασκευής των υποδομών του στίβου στα Στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής, το οποίο όπως αναφέρει "είχαμε προγραμματίσει από το 2019 με βάση την Προγραμματική Σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού (Κύριος του έργου) και του τ. Δήμου Λέσβου (Φορέας Υλοποίησης του έργου) και μέχρι σήμερα δεν έχει ούτε καν δημοπρατηθεί". Στην επιστολή επισυνάπτονται και ενδεικτικές φωτογραφίες που τέθηκαν υπόψη μου από τον ΣΕΓΑΣ και δείχνουν την κακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ταρτάν και στα 2 Στάδια, η οποία επιδεινώνεται καθημερινά και εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού σε μικρούς και μεγάλους αθλητές που τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

Αναλυτικά η επιστολή: 

 

Προς: Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου   κ. Κώστα Μουτζούρη

 

Θέμα: Ανακατασκευή υποδομών στίβου στα Στάδια Μυτιλήνης & Καλλονής 

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Για την ανακατασκευή των υποδομών του στίβου στα Στάδια Μυτιλήνης και Καλλονής, μετά από σχετικό αίτημα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, είχαμε προγραμματίσει την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανακατασκευή υποδομών στίβου στα Στάδια Μυτιλήνης & Καλλονής» συνολικού Π/Υ 1.191.561,35 ευρώ, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση του έργου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και από ΚΑΠ/Επενδύσεις.

Για την υλοποίηση του έργου υπεγράφη την 1η Μαρτίου 2019 σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού (Κύριος του έργου) και του τ. Δήμου Λέσβου (Φορέας Υλοποίησης του έργου) με χρονική διάρκεια 3 έτη (ΑΔΑ: ΩΠ51ΩΛΦ-ΘΣΤ). Σήμερα, 2 χρόνια μετά, δυστυχώς το έργο δεν έχει ούτε καν δημοπρατηθεί. 

Στο μεταξύ η κατάσταση των ταρτάν σήμερα και στα 2 Στάδια είναι κακή, επιδεινώνεται καθημερινά και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τραυματισμού πολλών μικρών και μεγάλων αθλητών που τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Επισυνάπτω ενδεικτικές φωτογραφίες που τέθηκαν υπόψη μου από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.

Με βάση τα παραπάνω και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, σας ζητώ να συγκληθεί άμεσα η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης και να μας γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την άμεση δημοπράτηση του έργου.

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες 

Μοιράσου το άρθρο!